|

Tapu dairelerinde çürük kalmayacak

Aa
00:00 - 17/01/2008 Perşembe
Güncelleme: 01:05 - 17/01/2008 Perşembe
Yeni Şafak
Tapu dairelerinde çürük kalmayacak
Tapu dairelerinde çürük kalmayacak

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, bazı tapu sicil müdürlükleri ile ilgili ihbarlar çerçevesinde gerekli idari işlemleri yaptıklarını, operasyonların bunların ardından geldiğini belirterek, "sonu nereye varırsa varsın, olayın üzerine gideceğiz. İçimizdeki çürükleri temizleyeceğiz bunun hiç ötesi yok" dedi.

Ankara Keçiören ile İzmir Menderes'teki tapu sicil müdürlüklerindeki "rüşvet ve yolsuzluk operasyonlarına" yönelik açıklamalarda bulunan Adlı, "biz her ne kadar vatandaşın haksızlığa uğramaması için gerekli idari önlemleri alsak da sonuçta vatandaş, memura 3-5 kuruş vererek işlemlerini öne almak için süreci zorluyor" dedi. Adlı, suistimallere yönelik duyumlar aldıklarını, ancak vatandaştan dilekçe istediklerinde, kimsenin buna yanaşmadığını kaydetti.

Tapu müdürlüklerindeki usulsüzlüklerin önüne geçebilmek için kamera sistemini yaygınlaştırdıklarını, yaklaşık 300 müdürlüğe daha kamera sistemi kurduracaklarını söyleyen Adlı, ön başvuru sistemini de hayata geçirdiklerini belirtti. Adlı, "3 kuruş, 5 kuruş verip de işlemi öne al dedikleri olay var ya işte onu engellemek için bu sistemi kurduk " diye konuştu.


16 yıl önce