|

Tatlıses'e suikaste 36 yıl hapis cezası

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıya ilişkin davada karar çıktı. 7'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada Abdullah Uçmak, 36 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Tetikçi Ersin Altun için de 30 yıl 6 ay hapis kararı çıktı.

Aa
00:00 - 30/03/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:33 - 30/03/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Tatlıses'e suikaste 36 yıl hapis cezası
Tatlıses'e suikaste 36 yıl hapis cezası

Sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırıya ilişkin 7'si tutuklu 12 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan Abdullah Uçmak 36 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Sanıklara son sözlerinin sorulmasının ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanık Abdullah Uçmak'ı, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek, tehdit, adam yaralama ve İbrahim Tatlıses'i kasten öldürmeye teşebbüs etmek' suçlarından 36 yıl 6 ay hapisle cezalandırdı.

UÇMAK BERAATİNİ İSTEDİ

Duruşmada sanıklara son sözleri soruldu. Sanık Uçmak, saldırının kendi üzerine yıkılmaya çalışıldığını iddia ederek beraatini talep etti. Bazı avukatların davanın çözüldüğü şeklinde beyanlarda bulunduğunu hatırlatan Uçmak, 'Bu dava nasıl çözüldü. Bir türlü buna açıklık getirilmedi. Herhalde bu olayı benim üzerime yıkarak çözdüler. Bu davanın başından beri komplo olduğunu söylüyorum. Birileri bu suçu işleyerek benim üzerime yıktı. İşlemediğim bir suçtan dolayı cezaevindeyim. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum' dedi. Sanık Nihat Şimşek ise Tatlıses'e silahlı saldırı davasından değil, PKK terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmaktan yargıladığını ifade etti. Son sözleri sorulan diğer sanıklar da tahliyelerini ve haklarında beraat kararı verilmesini istedi. Sanıkların son sözlerinin alınmasının ardından mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanık Uçmak'ın 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçunu işlediğinin' sabit olmadığını belirterek beraatine karar verdi.

Silahlı örgüt kurmaktan 5 yıl

Uçmak, 'silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' suçundan 5 yıl, mağdur Ahmet Taşçı'yı tehdit etmek suçundan 2 yıl 6 ay, müşteki Buket Çakıcı'yı kasıtla nitelikli yaralama suçundan 4 yıl, İbrahim tatlıses'i nitelikli kasten öldürme suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet ardından indirim yaparak 18 yıl, silah kanununa muhalefet suçundan da 7 yıl olmak üzere toplamda 36 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Saldırıda tetiği çektiği belirtilen sanık Ersin Altun'a toplamda 30 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanık Yunus Ayık, 18 yıl 4 ay sanık Murat Alagöz de 6 yıl 8 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, tutuklu sanık avukat Ruhşen Mahmutoğlu'nu terör örgütüne üye olmak suçundan 7 yıl 6 ay hapis ile cezalandırdı.


11 yıl önce