|

Tekel işçilerinden protesto

Aa
00:00 - 1/01/2008 Salı
Güncelleme: 16:54 - 1/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Tekel işçilerinden protesto
Tekel işçilerinden protesto

Tokat'ta, Tekel Sigara Fabrikasının özelleştirilmesine karşı, protesto yürüyüşü düzenlendi. Tek-Gıda-İş Sendikası üyesi fabrika çalışanlarının, ailelerinin, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu bir grup, Gaziosmanpaşa Stadyumu önünde toplandı. Arama noktalarındaki kontrollerde, grup üyelerinin taşıdığı bazı dövizlere el konuldu. Samsun ile çevre ilçelerden gelenlerin de aralarında bulunduğu grup, daha sonra Gaziosmanpaşa Bulvarı'na doğru yürüyüşe geçti.

Ellerinde TEKEL'in özelleştirilmesini protesto eden pankart ve dövizler taşıyan grup, yoğun güvenlik önlemleri altında, çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Protesto gösterisi nedeniyle Gaziosmanpaşa Bulvarı bir süre ulaşıma kapatıldı. Meydanda grup adına açıklama yapan Tek-Gıda İş Sendikası Genel Sekreteri Mecit Amaç, TEKEL'in daha önce de 2 kez özelleştirilmeyle karşı karşıya kaldığını ve verdikleri mücadeleyle bunun durdurulduğunu belirterek, “TEKEL işçisi şimdi de bunu durduracak güce ve kuvvete sahiptir” dedi. Konuşmaların ardından grup dağıldı.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının, “Tekel'in sigara üretim işi ile ilgili varlıklarının özelleştirilmesi hakkında ihale ilanı”nda, Adana, Ballıca, Bitlis, Malatya ve Tokat sigara fabrikalarının özelleştirilmesi ve ihaleye son teklif verme tarihi 25 Ocak olarak ön görülüyor.

16 yıl önce