|

Tekel meydan muharebesi

Adana'da Tekel'in özelleştirilmesine karşı çıkan sendika üyeleri yolu trafiğe kapatmak isteyince polis engeliyle karşılaştı ve olanlar oldu: 3'ü polis memuru 6 kişi yaralandı.

Adana
00:00 - 3/03/2008 Pazartesi
Güncelleme: 01:03 - 3/03/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Tekel meydan muharebesi
Tekel meydan muharebesi

Adana'da dün Tek Gıda-İş Sendikası'nın düzenlediği "Tekel Adana Sigara Fabrikası'na Sahip Çık" yürüyüşü vardı. Yürüyüş, İnönü Caddesi'ndeki Türk-İş 4. Bölge Temsilciliği önünden başladı. CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral, Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ile Tek Gıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç'ın da destek verdiği grup, Tekel Sigara Fabrikası'na doğru yürüdü.

COPLAR HAVADA UÇUŞTU

Fabrikaya yaklaşıldığı sırada yürüyüşçüler D-400 karayolunu kapatmak istedi. Bunun üzerine protestocular ile polis arasında arbede yaşandı. Arbede sırasında milletvekili Tacidar Seyhan da kafasına darbe aldı. Arbedede 3 polis memuru ile katılımcılardan Fadime Kıray (34), Ahmet Özyürek (35) ve Fatma Koç (38) hafif yaralandı. CHP İstanbul Milletvekili Bayram Meral yürüyüşteki çatışma için "Polis arkadaşların tavrını hoş bulmuyorum. Emeğini savunan işçilere karşı daha duyarlı olunmalı" dedi. Meral, mitingin ardından Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanına giderek, çalışmalarında başarılar diledi. Hükümet ve özelleştirme aleyhinde sloganlar atan göstericiler, daha sonra dağıldı.

ARTIK GERİ DÖNÜLEMEZ

Tek Gıda-İş Sendikası Güney Anadolu Bölge Temsilcisi Gürsel Diliçıkık, "Tekel işçisi, 22 Şubattan beri geri dönülmez bir yola girdi" dedi.

Eşleri ve çocuklarıyla yüzlerce Tekel işçisinin fabrikalara kapandığını belirten Diliçıkık, şunları söyledi: "Tekel işçisi, 22 Şubat'tan beri geri dönülmez bir yola girdi. Vatan nöbetindeyiz. Annemiz, babamızla yakınlarımızla helalleşerek geldik. Kefenlerimizi giyip geldik. Tekel direnişi sadece Tekel işçisi ve fabrikaları için değildir. Bu direniş, Tüpraş, Telekom, bankalarımız, topraklarımız içindir. Tekel işçisi tam 15 yıldır direniyor."


16 yıl önce