|

Tekin'e İklim sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Odatv muhabiri İklim Bayraktar, Baykal'a yönelik iddialarına ilişkin tanık olarak bugün ifade verecek. Tekin, Sağlar'ın da kısa sürede partiye döneceğini söyledi

Haber Merkezi
00:00 - 22/03/2011 Salı
Güncelleme: 00:57 - 22/03/2011 Salı
Yeni Şafak
Tekin'e İklim sorusu
Tekin'e İklim sorusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon soruşturmasını yürüten Savcı Zekeriya Öz'ün talebi üzerine “Deniz Baykal'a komplo' olayında tanık sıfatıyla ifade verecek. Öz'ün talebi üzerine bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Tekin'in tanık sıfatıyla ifadesini alacak. Ergenekon soruşturması kapsamında Odatv'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan ve sonrasında serbest kalan Odatv Muhabiri İklim Bayraktar, CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili taciz iddialarında bulunmuştu. Bayraktar, konuyu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile paylaştığını anlatmış, Baykal ise “bir komploya maruz bırakılmak istendiğini' savunmuştu. Bu iddialar üzerine konuya ilişkin inceleme başlatan Savcı Öz, Deniz Baykal, Kemal Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'in ifadelerinin alınmasını Ankara Cumhuriyet Savcılığı'ndan talep etmişti. Tekin, bu kapsamda bugün ifade verecek. “Mağdur” sıfatıyla adliyeye çağırılan Baykal, ifade vermeyeceğini açıklamış, Kılıçdaroğlu ise kendisine herhangi bir tebligat gelmediğini söylemişti. Bayraktar, ifadesinde, “Görüşmede geçen konuyu CHP'de görevli Gürsel Tekin ile paylaşmamdan sonra Soner Yalçın beni aradı. Gürsel Tekin konuyu Soner Yalçın'a anlatmış. Soner Yalçın bana bu olayın ne olduğunu sordu. Ben de kendisine konuyu anlattım” demişti.

FİKRİ SAĞLAR'A PARTİYE DÖNÜŞ SİNYALİ VERDİ

Öte yandan, CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için başvurusunu yapan Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı'ya rozet takan Tekin, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceğine ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin istediği siyasi partiye üye olabileceğini kaydetti. Tekin, adayların listelerin kesinleştiği tarih olan 11 Nisan'da görüleceğini belirtti. Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın CHP'ye dönme başvurusunun PM'de reddedilmesi ve ardından Sağlar'ın yaptığı açıklamaların da sorulduğu Tekin, bunu parti içi aksaklıklara bağladı ve “Orada bir aksaklık oldu, onu da en kısa zamanda gidereceğiz' dedi.



13 yıl önce