|

Tekin'in avukatı Giray gözaltında

Eski Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray İstanbul'da gözaltına alındı.

Yeni Şafak
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 10:11 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Tekin'in avukatı Giray gözaltında
Tekin'in avukatı Giray gözaltında

Eski Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray'ın Nişantaşı'nda ofis olarak kullandığı evinde arama yapılıyor. Sabah erken saatlerde gelen polisin yaptığı aramanın Ergenekon Soruşturması kapsamında gerçekleştirildiği iddia ediliyor.


Ergenekon Davası kapsamında aralarında emekli Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, Gökhan Sipahioğlu ve İsmail Eksik'in de avukatlığını üstlenen eski Savcı Ertaç Giray'ın evine baskın düzenlendi.


Sabah erken saatlerde sivil araçlarla gelen polisler Nişantaşı'nda ofis olarak kullanılan Ertaç Giray'ın evinin kapısını çaldı. Arama iznini gösteren polis Giray'In gözetiminde arama ve inceleme başlattı.


Polis içeride belgeleri, dosyaları ve Giray'ın bilgisayarını incelemeye aldı. Giray'ın cep telefonunun kapalı olduğu ev telefonuna da bakmadığı belirtildi.



Eski Sarıyer Cumhuriyet Savcısı Ertaç Giray, kesinleşmiş suç işleyen Banker Bako lakaplı Cengiz Aygun'u evinde sakladığı için hakkında işlem yapılmış ve ceza almıştı. Daha sonra savcılığı bıraktı. Danıştay saldırısı sonrası aranan emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'in hemen teslim olmasını önlemişti.

16 yıl önce