|

Teksas gibi

İstanbul Adliyesi'nde görülen cinayet davasının ardından iki hasım aile birbirine girdi. Yumrukların konuştuğu kavgada Murat F.C silahını çekerek üç kişiyi vurdu. Dehşeti izleyen güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmemesi dikkat çekti. Polis, saldırganı gözaltına alırken yaralılar hastaneye kaldırıldı.

İstanbul
00:00 - 9/05/2012 Çarşamba
Güncelleme: 01:45 - 9/05/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Teksas gibi
Teksas gibi

İstanbul Adliyesi önünde cinayet davası ardından meydana gelen silahlı çatışmada üç kişi yaralandı. Saldırının ardından 1 kişi gözaltına alındı. Çatışma sırasında güvenlik görevlilerinin olay yerinde bulunmasına rağmen hiç bir müdahalede bulunmaması eleştirildi.

19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçtiğimiz yıl Beyoğlu'nda öldürülen Ömer Koçoğlu'nun davası görüldü. Duruşmanın ardından dışarıya çıkan Ömer Koçoğlu'nun yakınları ile zanlı yakınları tartışmaya başladı. Yumruklu kavganın büyümesi üzerine öldürülen Ömer Koçoğlu'nun yakınlarından Murat F.C. belindeki silahına davrandı. Çevreye ateş eden Murat F.C. Tahsin Pınar'ı (31) göğsünden, Mehmet Özenç ve Mustafa Kılıç'ı ise vücudunun çeşitli yerlerinden yaraladı. Yaralılara ilk müdahale yine, olay yerinde bulunan yakınları tarafından yapıldı.

Bu arada silahlı saldırıda vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Tahsin Pınar, yakınları tarafından Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

İKİ SALDIRGAN KAÇTI

Pınar'ın durumunun ağır olduğu açıklandı. Yaralılardan Mehmet Özenç ve Mustafa Kılıç ise Florance Nightingale Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Olayın ardından polis tarafından gözaltına alınan Murat F.C, ifadesi alınmak üzere Şişli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Murat F.C'nin sorgusunun devam ettiği açıklandı. Diğer yandan olaya karıştığı belirlenen saldırganlardan ikisi kaçarken, adliyenin halk otoparkına saklanan başka bir saldırganın ise personel tarafından fark edilerek silahıyla polise teslim edildiği öğrenildi. Silahlı çatışma sırasında adliyede bulunanlar ise büyük korku ve panik yaşadı.

Dakikalar süren çatışmaya müdahalenin zamanında yapılamaması ise eleştirilere neden oldu. Çatışma görüntüleri, kameralar tarafından dakika dakika kaydedildi.



12 yıl önce