|

TEM'de facia

İstanbul'da seyir halindeki bir halk otobüsü alev aldı. Yolcular, kapıları tam açılmayan araçtan kendilerini güçlükle dışarıya attı. İçeride mahsur kalan 4 kişi yanarak feci şekilde can verdi

Oktay Yıldırım
00:00 - 28/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 23:37 - 27/07/2014 Pazar
Yeni Şafak
TEM'de facia
TEM'de facia

İstanbul'da özel bir halk otobüsünde çıkan yangın faciayla son buldu. Cayır cayır yanan otobüste mahsur kalan 4 kişi hayatını kaybetti. Kaza dün saat 14,00 sıralarında TEM otoyolunun Kavacık mevkiinde meydana geldi. Tuzla-Topkapı seferini yapan Zeynel Abidin Aslan idaresindeki 34 JL 8098 plakalı 500 T kodlu özel halk otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle yanmaya başladı.

FRENLERİ TUTMADI

Alevlerin iç kısımlara sıçraması üzerine şoför, otobüsü durdurmak istedi. Frenleri tutmayan otobüs, bariyerlere sürtünerek durabildi. Ancak, duran aracın kapıları, tam olarak açılmadı. Paniğe kapılan yolculardan bazıları camlardan, bazıları da yarım açılan kapılardan kendilerini dışarı attı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, içeride mahsur kalan 4 yolcunun yanarak can verdiği ortaya çıktı.

ŞOFÖR GÖZALTINDA

Yolculardan Mutaver Çiftçi, 'Annemin mezarını ziyaret için yengemle Tuzla'ya gitmiştim. Mezarlıktan sonra eve dönüyorduk. Birden patlama oldu. Kendimizi dışarı attık. O arada da içeride kalan yengem hayatını kaybetti' dedi.

Sağlık ekiplerinin incelemesi sonucu 10'dan fazlası kişinin de yaralandığı belirlendi. İlk müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Diğer ölen kişilerin kimliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor. Olay sonrası otobüs şoförü Zeynel Abidtin Aslan gözaltına alındı.

Otobüs alevlere teslim

İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonrası halk otobüsü kullanılamaz hale geldi.

10 yıl önce