|

Terör hayallerini çalamadı...

PKK'nın, Diyarbakır Final Dershanesi'nin önünde askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirdiği bombalı saldırıda ağır yaralanan öğrencilerden Görkem Emre koltuk değnekleriyle girdiği ÖSS'de tıp fakültesini kazandı. Dershanenin 1113 öğrencisi ise bombaya inat üniversiteye girdi.

Aa
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 02:27 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Terör hayallerini çalamadı...
Terör hayallerini çalamadı...

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008'de PKK'lı teröristlerin Final Dershanesi önünde patlattığı bombaya en güzel cevabı dershane öğrencileri verdi. 6'sı öğrenci 7 kişinin öldüğü 66 kişinin yaralandığı hain saldırıdan yaralı kurtulan ve ÖSS'ye koltuk değneği ile giren Görkem Emre Öz, 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazandı.

Öğrencilerin çıkış saatinde meydana gelen patlamada büyük hasar gören dershanenin 95 öğrencisi tıp, 26'sı diş hekimliği,182'si de mühendisliğe girdi. Patlamada yaralanan ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Vedat Bora ise Fen Lisesi, Ferhat Kaya da Anadolu Teknik Lisesi'ne girmeyi başardı.

AĞIR YARALANDI AMA YILMADI

PKK'lı teröristin bir otomobile yerleştirilmiş bombayı patlatması sonucu ağır yaralanan ve uzun süre Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören Görkem Emre Öz, geçirdiği travmaya rağmen yaşamdan kopmayarak dershane öğretmenlerinin de desteğiyle, ÖSS'de DEÜ Tıp Fakültesi'ni kazanma başarısını gösterdi.

ÖSS'YE 1 AY KALA HASTANEDEN ÇIKTI

Patlamada 2 ayağının kırıldığını, kaldırıldığı DÜ Tıp Fakültesinde 1 ay tedavi gördüğünü bu sırada dalağının da alındığını ifade eden Öz, şöyle konuştu: 'Patlamada ağır yaralandım. 5 ay dershaneye gidemedim. ÖSS'ye 1 ay kala kendimi toparlayabildim. Evde 2 dershane hocamın da desteğiyle kaldığım yerden yeniden derslerime sarıldım. Tabii istediğim gibi çalışamadım ama pes etmedim. Sınav sırasında ayaklarım alçıda olduğu için koltuk değneğiyle sınava girdim ve DEÜ Tıp Fakültesi'ni kazandım. Gazi Üniversitesi'ni okumak istiyordum ama olmadı. Sonuçta hayalim tıp okumaktı, kazandım. Çok mutluyum. Şimdi kas erimesinden dolayı hafif aksıyorum ama o da düzelecek.'


Travmadan başarı çıktı

Final Dershanesi Rehber Öğretmeni Metin Alparslan, terör saldırısının ardından öğrencileri motive etmek için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Alparslan, çocukların yaşamdan kopmamaları için terapi uyguladıklarını, zaman zaman psikiyatr desteğinde grup terapisi uyguladıklarını söyledi. Alparslan 'Patlamanın etkisini bir an önce atlatabilmeleri için gece geç saatlere kadar etüt yaptık. Sonunda çok büyük bir başarı elde ettik. Patlamada elleri ve yüzü yanan 8. sınıf öğrencimiz Vedat Bora Diyarbakır Cumhuriyet Fen Lisesi'ni, Serhat Kaya da Anadolu Teknik Lisesi'ni kazandı. Ayrıca 95 öğrencimiz tıp, 182 öğrencimiz mühendislik, 168 öğrencimiz çeşitli dallarda eğitim fakültesi, 26'sı diş hekimliği, 131'i işletme, 124'ü fen-edebiyat, 43'ü kamu yönetimi, hukuk, 344 öğrencimiz de çeşitli bölümlere girdi. Yüzde 60 başarı oranını yakaladık' dedi.


Galatasaray Lisesi'ni kazandı

Diyarbakır Final Dershanesi'ni harabeye çeviren patlama sırasında orada bulunan öğrencilerden Havvanur Topalan ise Galatasaray Lisesi'ni kazandı. Patlamada yaralanan ve uzun süre elleri ve yüzü sargılı olarak dershaneye devam eden 8. sınıf öğrencisi Vedat Bora ise Cumhuriyet Fen Lisesi'ni kazanarak hayalini gerçekleştirdi.


16 yıl önce