|

Terör örgütünden polise bombalı saldırı

Diyarbakır'da terör örgütü tarafından polis aracına yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Teröristlerin bombayı geç patlatması nedeniyle zırhlı polis aracı ve içindeki personele bir şey olmadı. Patlamanın etkisiyle yolda geniş bir çukur açıldı.

Cihan
00:00 - 15/08/2012 Çarşamba
Güncelleme: 12:47 - 15/08/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Terör örgütünden polise bombalı saldırı
Terör örgütünden polise bombalı saldırı

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçesi arasında yola terör örgütü tarafından tuzaklanan bomba, polis aracının geçişi sırasında patlatıldı. Duru Jandarma Karakolu bölgesindeki Kutlamış Mezrası yakınlarındaki eylem amacına ulaşmadı. Patlamada araçta bulunan personel yara almadan kurtulurken, olay yerinde derin bir çukur oluştu. Bölgeye sevk edilen güvenlik güçleri, ikinci bir bomba buldu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, teröristlerin daha önceden yola döşediği patlayıcı maddeyi, polis ekiplerinin geçişi sırasında patlattığını söyledi. Vali Toprak, yolda geniş bir çukur açıldığını ancak aracın zırhlı olmasının da etkisiyle herhangi bir can kaybı yaşanmadığını kaydetti. Mustafa Toprak, patlamanın olduğu bölgeye yakın yapılan incelemelerde ikinci bir bombanın da bulunduğunu ve emniyetli bir şekilde imha edildiğini ifade etti.

Vali Toprak, bölgeye sevk edilen çok sayıda güvenlik gücünün kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlattığını açıkladı.

12 yıl önce