|

Teröristbaşından şok iddia

Cihan
00:00 - 5/12/2008 Cuma
Güncelleme: 15:04 - 5/12/2008 Cuma
Yeni Şafak
Teröristbaşından şok iddia
Teröristbaşından şok iddia

Teröristbaşı Öcalan, Bingöl'de 33 silahsız askerin şehit edilmesinde Ergenekon bağlantısının olduğunu öne sürdü. Öcalan, Ergenekon davasında yargılananların da Avrasyacı Ergenekoncular olduğunu iddia etti.

İmralı'da hükümlü bulunan terörist başı Abdullah Öcalan avukatları ile görüşmeyi sürdürüyor. Öcalan avukatları ile yaptığı görüşmede yine ilginç iddialarda bulundu. Bingöl'de 33 silahsız askerin şehit edilmesinde Ergenekon bağlantısının olduğunu öne süren. Öcalan, bu konuda radyoda dinliği bir haberi hatırlattı: “33 asker otobüse binmek istememiş. 'Biz korumasız ve silahsız gitmeyiz' demişler ama zorla bindirilmişler. Niye bindirdiler, kim bindirdi, kimin adına yapıldı bunlar? PKK adına da Şemdin, bunları Zeynel'e yaptırıyor. Zeynel'e talimat vererek öldürmelerini söylüyor. Defalarca sormama rağmen Şemdin, ne şekilde olduğuna dair her defasında farklı şeyler söylüyordu. Şemdin'e direk Ergenekon'la bağlantılıdır, onların adamıdır demiyorum. Ancak kullanılmıştır. Bu dönemde ateşkes vardı zaten. O ateşkes döneminde nasıl böyle bir şey oldu? Ateşkesi istemeyenler kimlerdi? Bunu anlamak benim için zor oldu.”

33 erin şehit edilmesiyle ilgili Adalet ve Hukuk Komisyonu kurulmasını isteyen Öcalan, “Kurulursa biz her şeyi anlatmaya hazırız. Ben bildiğim her şeyi onlara anlatırım.” dedi. Öcalan, Ergenekon davasında yargılananların da Avrasyacı Ergenekoncular olduklarını savundu.

DTP milletvekillerine yönelik eleştirilere de cevap veren Öcalan, konuşmasını şöyle devam etti: “Başbakan 9-10 DTP'li milletvekiliyle uğraşıyor, onlara tahammül edemiyor, Meclis'ten attırmaya çalışıyor. Temsilci arıyorlarsa DTP temsilcidir, ben buradayım temsilciyim. Ama burada yapılanların hepsi Başbakan'ın emriyle yapılıyor. Bana radyo vermişler çalışmıyor. Ya hiç verme ya da vereceksen doğru düzgün çalışanını ver. Bir çay bile veriyorlar, yarı veriyorlar, diğer yarısı tortuyla dolu. Bunu bile pazarlık konusu yapmaya çalışıyorlar. Biraz ciddi olsunlar. Şantaj yapıyorlar. Bu şekilde benim üzerime gelmesinler. Ben bunu devlete de söylüyorum, PKK'ye de söylüyorum; ben, yaşam felsefesinin anlaşılmasıyla ilgileniyorum. Ben sorunun demokratik çözümü ve barış için üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Daha önceden Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı Gül'e mektup yazmıştım. İstirham ediyorum, bu sorunu çözelim diyorum.”



15 yıl önce