|

Teröristler taş ocağı bastı

Cihan
00:00 - 15/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 09:51 - 15/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Teröristler taş ocağı bastı
Teröristler taş ocağı bastı

Son dönemde eylemleriyle sivilleri de hedef alan bölücü terör örgütü PKK, Diyarbakır'da taş ocağını bastı. Erzincan'da dün 2 iş makinasını yakan teröristler, Diyarbakır'daki baskında ise taş ocağına ait bir minibüsü yakıp işçilerin cep telefonlarını alarak kaçtı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, 13 Ağustos günü saat 20.30 sıralarında Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında bulunan bir şahsa ait taş ocağına teröristler tarafından baskın yapıldığı bildirildi.

Açıklamada, bir grup terör örgütü mensubu tarafından taş ocağına ait bir minibüsün yakıldığı ve işçilerin cep telefonu ile sim kartlarının gasp edildiği belirtildi.

Kaçan teröristlerin yakalanması amacıyla bölgede başlatılan operasyonlar ise devam ediyor. Diyarbakır'ın Ergani ilçesi dağlık arazi kesiminde ise güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında, terör örgütü mensuplarına ait bir sığınak içerisinde, 100 adet muhtelif pil, 30 metre elektrik kablosu, çok miktarda muhtelif gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde de, güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında, bir grup terör örgütü mensubu ile çatışma çıktı. Önceki gün çatışma bölgesinde sabah yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında bir terörist, bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği ve bir miktar yaşam malzemesi ile birlikte ölü bulundu.

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde terör örgütü mensubu bir terörist güvenlik güçleri tarafından yakalandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın terörle mücadele raporuna göre güvenlik güçleri, ağustos ayında şimdiye kadar 10 teröristi ölü, 13 teröristi sağ ve 1 terörist teslim olmak üzere toplam 24 teröristi etkisiz hale getirdi.

17 yıl önce