|

Terörün 'Okul' oyunu tutmadı

Törörün okula gitmeyin oyununa halk dinlemedi. Ağrı'da halk çocuklarını okula gönderdi.

Cihan
00:00 - 30/10/2012 Salı
Güncelleme: 20:00 - 30/10/2012 Salı
Yeni Şafak
Terörün 'Okul' oyunu tutmadı
Terörün 'Okul' oyunu tutmadı

Cezaevlerindeki açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla BDP'liler tarafından yapılan kepenk kapatma çağrısına ve çocuklarını okula göndermeme çağrısına halk aldırış etmedi. Bir kısım esnaf kepenk kapatırken, ilçe merkezi ve köylerde ise herkes çocuklarını okula gönderdi.

Ağrı'nın Doğubeyazıt Kaymakamı Nurettin Dayan, Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir, Milli Eğitim Müdürü İshak Aslan ve beraberindeki heyet, okulları gezerek öğrencilere kırtasiye ve oyuncak yardımında bulundu. Doğubayazıt Kaymakamı Nurettin Dayan öğrenciler yakından ilgilenerek dersleri ve çalışmaları hakkında kendilerinden bilgi aldı. Öğrencilere çeşitli hediyeler veren Kaymakam Dayan şu açıklamalarda bulunarak: 'Bu gün ilçemizde esnafımızın kepenk açamaması tabii ki hepimizi çok üzmüştür, fakat bizleri asıl sevindiren geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın aileleri tarafından bizzat okula getirilerek eğitimlerinin aksamaması için göstermiş oldukları özveriler bizleri gayet sevindirmiş durumdadır. Bütün duyarlı velilerimize çok teşekkür ederim. Köylerimizde dahi bütün okullarımız bu gün eğitim vermiş olup, şer odakların et ile tırnak gibi ayrılmaz bu mukaddes milletin sergilemiş olduğu sorumlu davranışlar, onlara tokat gibi inmiştir.' Çocuklarını okula getiren veliler, böyle bir günde Kaymakamı okullarda görmekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

Ayrıca Kaymakam Nurettin Dayan, bir kısım esnafın kepenklerini kapatmasına rağmen bazı esnaflara iş yerlerinde ziyarette bulundu. Esnaflar, Kaymakam'ın geleceğini duyunca koşa koşa iş yerlerine geldiklerini belirtti.

6 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Öte yandan cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine dikkati çekmek amacıyla, BDP ilçe binası önünde yapılan basın açıklamalarından sonra yaklaşık 300 kişilik grup, Dr. İsmail Beşikçi Caddesi üzerinden Belediye Meydanı'na yürüdü. Grup, polise taşlı, sopalı saldırılarda bulundu. Büyük Ağrı Caddesi'nde Uluyol Polis Karakolu'na taşlı saldırıda bulunan gruba polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Güven Caddesi'nde ise polise taşlı saldırıda bulunanların özellikle küçük yaşta çocuk grupları olması dikkat çekti. Çocuklar, polisin müdahalesi ile mahalle aralarına kaçtı.

İlçe merkezinin üç noktasında çıkan olaylarda polis, biri çocuk 6 kişiyi gözaltına aldı. Yaşı küçük olan çocuğun yarın ailesine teslim edileceği, diğer 5 kişinin ise Doğubayazıt Adliyesi'ne çıkarılacağı belirtildi.

11 yıl önce