|

Tersanede ölüme protesto

İha
00:00 - 25/05/2008 Pazar
Güncelleme: 17:48 - 25/05/2008 Pazar
Yeni Şafak
Tersanede ölüme protesto
Tersanede ölüme protesto

Limter-İş Sendikası, Tuzla'daki tersanelerde yaşanan işçi ölümlerini protesto için Kartal Meydanı'nda basın açıklaması düzenledi. DİSK, ESP ve CHP Kartal İlçe Başkanlığı'nın da katılımıyla yapılan basın açıklamasında, işçilerin 16 Haziran'da greve gideceği duyuruldu.

Kartal Meydanı'nda çocuklarını da yanlarına alarak toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerinde dövizler ile tersanelerde yaşanan işçi ölümlerini protesto etti.

16 Haziran'da işçilerin greve gideceğini ve Kartal Meydanı'nda toplanacaklarını duyuran sendika üyeleri, vatandaşları Kartal'da buluşmaya çağırdı. Basın açıklamasını yapan Limter-İş Sendikası Genel Sekreteri Kamber Saygılı, işçilerin tersanelerde kaderleriyle baş başa bırakıldığını söyledi.

2006 yılında bir kazada eşini kaybettiğini anlatan Emine Levent ise, ölümlerin artarak devam ettiğini, kaza sonrasında baskılar nedeniyle davayı yürütemediklerini ve kendisinin de eşinin hesabını soramadığını, yetkililerin de bunu takip edemediğini iddia etti.

Basın açıklamasının ardından tersane işçilerinin çocukları da yazdıkları şiirleri okudu. Okunan basın açıklaması ve şiirlerin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.

16 yıl önce