|

Tetikçinin referansı Alman vakfından

Paris infazlarının tetikçisi Ömer Güney''in, PKK bağlantılı Villiers-le-Bel derneğine Almanya''da 4 yıl çalıştığı misyoner vakfından bir görevlinin referansıyla üye olduğu ortaya çıktı.

Çetiner Çetin
00:00 - 25/01/2013 Cuma
Güncelleme: 01:21 - 25/01/2013 Cuma
Yeni Şafak
Tetikçinin referansı Alman vakfından
Tetikçinin referansı Alman vakfından

Fransa'nın başkenti Paris'te PKK'lı 3 kadının infazında 1 numaralı şüpheli olarak tutuklanan Ömer Güney'in arkasındaki Almanya bağlantısı soruşturma derinleştikçe ortaya çıkıyor. Almanya'da teyzesinin kızıyla 7 buçuk yıl evli kalan Güney'in burada bir Alman misyoner vakfında görev aldığı belirlenmişti. Güney'in 2003-2011 yılları arasında Almanya'nın Münih kentinde bulunduğu sırada yardım faaliyetlerine katıldığı Alman misyoner vakfının Paris'te üyesi olduğu PKK derneğine kabulu için referans olduğu ortaya çıktı.

ARAMIZA KİM SOKTU

Fransız polisinin, Ömer Güney'in sevgilisi Roj TV Spikeri Gülay Aydemir'in peşine düştüğü öğrenildi. 1998'den 2004'e kadar Kandil'de bulunan Aydemir'in infazın ardından Fransız polisinin kendisini gündeme almadan önce bu ülkeyi terk ettiği sanılıyor. Güney'in Paris'te infaz edilen PKK kurucularından Sakine Cansız'ın koruması çıkması örgüt içinde tartışmaları da beraberinde getirdi. PKK'da ''Ömer Güney'i kim aramıza soktu'' tartışması başladı. Kandil, Güney'i ajan ilan ederken PKK'nın Avrupa kanadı ise örgüt eylemlerinde boy gösteren Güney'i tanımadıklarını iddia etti.

Terör örgütü PKK, katili içerde aradı

Bu arada, 9 Ocak'ta gerçekleşen infazın ardından PKK'nın katili örgüt içinde aradığı ortaya çıktı. PKK Avrupa kanadığının talimatıyla cinayetten hemen sonra ve cenaze töreninde katılımcıların neredeyse tümümünün kamerayla görüntülendiği öğrenildi. Olay sonrası örgüt yöneticisinin talimatıyla infaz yerine giden PKK'ya yakın televizyon kanalının çok sayıda kameramanla olay yerine giderek orada bulunanları görüntüledikleri belirlendi. PKK kameralarının, hem cinayet mahalline gelenleri hemde Paris'teki cenazeye katılanları tek tek görüntüledikleri kaydedildi. Ömer Güney'in de bu durumu çok iyi bildiği için olay yerine gelerek kameralara poz verdiği, kamera kayıtlarını inceleyen PKK'lılarında Güney'in rahat tavırlarından ötürü kendisinden şüphelenmedikleri dile getirildi. Fransız polisinin Güney'i gözaltına almasının ardından örgüt içinde büyük bir şok yaşandığı ifade edildi.


11 yıl önce