|

Tokat'taki saldırıya tepkiker sürüyor

Aa
00:00 - 8/12/2009 Salı
Güncelleme: 20:22 - 8/12/2009 Salı
Yeni Şafak
Tokat'taki saldırıya tepkiker sürüyor
Tokat'taki saldırıya tepkiker sürüyor

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 7 askerin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığı terörist saldırı, yurdun çeşitli yerlerinde kınandı.

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURTSAV) Başkanı Ahmet Büyükburç, dernek binasındaki basın toplantısında, dışta batılı egemen güçlerin, içte kiralık taşeronlarının desteklediği eli kanlı terör örgütünün dün Reşadiye'de askerlere kalleşçe saldırı düzenlediğini belirtti.

Terör örgütü tarafından yapılan saldırıyı nefretle kınadıklarını ifade eden Büyükburç, şöyle konuştu:

'Tamamıyla dış güçler tarafından taşeron olarak kullanan terör örgütünün siyasi uzantılarına şunu söylemek istiyorum, Müslüman olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Mehmetçiklerine yaptırdığınız bu çirkin saldırıya karşı sessizliğinizin içinde mutlaka boğulacaksınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ne içerde ne de dışarıda bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Sözde insan hakları bahanesiyle güvenlik güçlerimizin elini kolunu bağlayanlar, bu saldırıların sorumlusu olduklarını ve bir gün yüce Türk ulusuna tarih önünde hesap vereceklerini bilmelidir.'

Büyükburç, Türk ulusunun artık her şehit cenazesinden sonraki klasik başsağlığı mesajları yerine etkin ve kesin çözümün uygulanmasını, eli kanlı hainlerden, onların işbirlikçilerinden hesap sorulmasını istediğini kaydetti.


AMASYA

Amasya'da Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen terörü protesto mitingine katılan çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine slogan attı.

Aralarında şehit aileleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin bulunduğu grup, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okudu.

Kamu-Sen Amasya İl Temsilcisi Kamil Terzi, yaptığı konuşmada, Türkiye'yi kardeş kavgasına süreklemeyi amaçlayan bu tahriklerin sonuçsuz bırakılmasının başta iktidarın görev ve sorumluluğu olduğunu söyledi.

Terzi, 'PKK ve yandaşlarını besleyenler şunu bilmeli ve aklından çıkarmamalıdır, Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür ve ilelebet yaşayacaktır. Hangi terör olayı yaratılırsa yaratılsın, ne yaparlarsa yapsınlar bu değişmeyecek' diye konuştu.

Terör örgütü aleyhine slogan atan katılımcılar, daha sonra dağıldı.


ERZURUM

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Senatosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, 7 askerin şehit düştüğü terörist saldırının, Türkiye ve millete yönelik olduğu belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle ilelebet payidar kalacağına inancın tam olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Milletimizin birlik ve beraberliğine, ülkemizdeki huzur ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz. İnsanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevap, milli birlik ve beraberliğimize sahip çıkmak olacaktır. Ülkedeki kardeşlik ortamını pekiştirmeyi amaçlayan çalışmaların sürdüğü bir dönemde yapılan bu hain saldırıdan yarar bekleyenler, devlet millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacaklar.'


TOKAT DERNEKLERİ SALDIRIYI KINADI

Tokat dernekleri, Reşadiye'de dün 7 askerin şehit olduğu terörist saldırıyı İstanbul'da düzenlenen toplantıda kınadı.

Esenler Kültür Merkezi'ndeki toplantıda, yaklaşık 50 sivil toplum örgütü adına açıklamayı, Tokat Gündem Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Yılmaz yaptı.

Tarihin hiçbir devrinde Tokat'ın bu millete arkasını dönmediğini ifade eden Yılmaz, Tokatlıların, içine çekilmek istendikleri duruma düşmemeleri gerektiğini kaydetti.

Yılmaz, dün Reşadiye'de 7 askerin şehit edilmesinin, tüm ülkece 'nefretle kınanan, insanlık dışı' bir eylem olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

'Henüz detayları tam olarak bilinmemekle birlikte, bu olay karanlık ellerin yarattıkları bir provokasyon ve demokratik yaşama sıktıkları bir kurşundur. Biz Tokatlılar ve Tokat dernekleri, yerel basın kuruluşları ve iş dünyamız olarak, hiçbir zaman terörün, kargaşanın ve karanlık emellerin yanında olmadık, olmayacağız. Tokat halkı her zaman yurdunu ve milletini seven, demokrasiden yana olan yurtsever bir halktır. Ülkemiz halkı hiçbir zaman teröre, emperyalizme ve onun yerli işbirlikçilerine teslim olmamıştır, olmayacaktır. Tokat dernekleri olarak bu hain saldırıyı nefretle kınıyor, faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesini istiyoruz. Şehitlerimizin aileleri ve yakınlarına baş sağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm halkımızı bu gibi olayları kınamaya ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bütün Tokat'ın başı sağ olsun.'


14 yıl önce