|

Toki, şimdi de otel yapacak

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, hareket alanını genişletiyor. Daha önce konutun yanı sıra hastane, okul, çocuk yuvası, helikopter pisti yapan TOKİ, şimdi de otel yapacak.

ANKARA (A. A)
00:00 - 29/03/2007 Perşembe
Güncelleme: 11:42 - 29/03/2007 Perşembe
Yeni Şafak
Toki, şimdi de otel yapacak
Toki, şimdi de otel yapacak

TOKİ ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, Karadeniz Bölgesinde turizmin gelişmesi, kültürel ve doğal varlıkların turizme kazandırılması amacıyla, 12 Ocak 2007 tarihinde yapılan protokol kapsamında, bölgenin çeşitli illerinde oteller yaptırılacak.


Bu kapsamda ilk aşamada, TOKİ, Sinop, Samsun ve Ordu illerinde otel yapılması için 'Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Usulü" ile ihale açtı.


İhale, 20 Nisan 2007 tarihinde saat 14. 00'de TOKİ'de gerçekleştirilecek. Teklifler ise istekliler huzurunda ihale saatinden itibaren, İhale Komisyonu tarafından açıklanacak.


Tekliflerin değerlendirmesinde mali unsurların yanı sıra istekli tarafından hazırlanan mimari, çevre düzenlemesi ve peyzaj avan projeleri dikkate alınacak ve İdare tarafından uygun görülenler ikinci oturuma davet edilecek. İhalede 3 bölgeye birden teklif verilebileceği gibi bölgelere ayrı ayrı da teklif verilebilecek.


Yapılacak değerlendirmede bölge bazında teklifler dikkate alınacak.


4 YA DA 5 YILDIZLI OTELLER YAPILACAK

İhale kapsamında, Sinop'un Merkez ilçesinde Ada Mahallesinde 15 bin metrekare, Samsun'un Ladik ilçesinde 20 bin metrekare, Ordu'nun Merkez ilçesi Boztepe Mahallesinde 6 bin 354 metrekare toplam inşaat alanları ihale edilirken, belirtilen ada ve parsellerde "Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik" esaslarına uygun nitelikte 4 ya da 5 yıldızlı otel teklif edilebilecek.


İş yüzde 50 seviyesine geldiği zaman istenmesi halinde TOKİ tarafından yükleniciye ihale edilen proje, ruhsat giderleri, inşaat, alt yapı, çevre tanzimi ve genel giderler dahil toplam yapım maliyetinin yüzde 25'i oranında turizm alt yapı kredisi kullandırılacak.


TOKİ'nin Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yaptığı protokol gereği, Karadeniz bölgesinde Sinop, Ordu, Samsun'un yanı sıra, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerinde de otel yapılması planlanıyor.

17 yıl önce