|

TRT'den AGB ve TİAK'a suç duyurusu

Aa
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 16:11 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
TRT'den AGB ve TİAK'a suç duyurusu
TRT'den AGB ve TİAK'a suç duyurusu

TRT Genel Müdürlüğü, “gizli tutulması gereken denek bilgilerini sızdırdığı ve yanlış ölçümlere dayalı reyting bilgilerini abonelere ve kamuoyuna açıkladığı” gerekçesiyle AGB Türkiye ve Televizyon İzleme Araştırmaları Komitesi (TİAK) yetkilileri hakkında Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. TRT'den yapılan yazılı açıklamada, AGB Türkiye ve TİAK yetkilileri hakkında bugün Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığına iletilmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusu ile “kamuoyunun ve TRT kurumunun konuyla ilgili rahatsızlığının” dile getirildiği bildirildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“TRT tarafından yapılan suç duyurusunda, AGB Türkiye ve TİAK yetkililerinin gizli tutulması gereken denek bilgilerini sızdırmak ve bu şekilde yanlış ölçümlere dayalı reyting bilgilerini abonelere ve kamuoyuna açıklamak suretiyle suç işlediği, bu vasıtayla TRT kurumunun kamuoyunda var olan güvenilirliğine gölge düşürülmeye çalışıldığı ve kurumun AGB Türkiye ve TİAK yetkilileri tarafından işlenilen suç nedeni ile gelir kaybına uğratıldığı ifade edilmiştir.

TRT tarafından yapılan suç duyurusu, suçun işlendiğini gösteren pek çok açık gösterge değerlendirilerek yapılmıştır. Gerek ham bilginin işleme sürecinin ve kriterlerinin bilinmemesi ve gerekse sadece AGB yetkilileri ile TİAK denetçisinde olması gereken denek isimlerinin film şirketlerinin elinde bulunması ve deneklerin isimlerinin haber sitelerinde açıkça yer alması, kamuoyunu ve TRT kurumunu rahatsız ettiği gibi, yetkililerin denek bilgilerini sızdırdığı ve suç işlendiği gerçeğini de ortaya koymaktadır.”


15 yıl önce