|

TSK, mayına dayanıklı kirpileri Kobani sınırına kaydırdı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), kirpi olarak adlandırılan mayına dayanıklı 7 adet aracı Kobani sınırına kaydırdı.

Cihan
00:00 - 7/08/2012 الثلاثاء
Güncelleme: 15:04 - 7/08/2012 الثلاثاء
Yeni Şafak
TSK, mayına dayanıklı kirpileri Kobani sınırına ka
TSK, mayına dayanıklı kirpileri Kobani sınırına ka

Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan, kirpi olarak adlandırılan 7 araçlık askeri konvoyun ve tam teçhizatlı çok sayıda askeri birliğin, bu sabahtan itibaren Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar köyüne doğru hareket ettiği görüldü. 2. Hudur Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Askeri Birliği'ne getirilen mayınlara karşı dayanıklı kirpi araçların sınırın sıfır noktasında konuşlandığı öğrenildi.


Kirpinin Türkiye'nin tüm bölgelerinde kullanma özelliğine sahip olduğunu, her türlü arazi ve iklim şartına karşı dayanıklı olduğu belirtildi. Mürşitpınar sınırında görevli üst düzey bir askeri yetkili, 13 kişiyi taşıyabilen aracın en büyük özelliğinin mayın ve balistik tehditlere karşı sağladığı yüksek koruma olduğunu söyledi.


Terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı olan PYD'nin Türkiye sınırının sıfır noktasında bulunan Kobani'de devlet yönetimine el koymasından sonra TSK, daha önce de çok sayıda füze rampası, tank, zırhlı araç, obüs ve kimyasal biyolojik radyolojik korunma ve savunma birliklerini Kobani sınırına kaydırmıştı. Şanlıurfa'nın Suriye sınırında 140 bin dönüm tarım arazisi içine gömülü patlamaya hazır bir milyon mayın olduğu iddia ediliyor.

٪d سنوات قبل