|

TSK: Teröristler baraj şantiyesine saldırdı

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, Siirt'in Şirvan İkizler Köyü bölgesinde, bir enerji firmasına ait baraj inşaat şantiyesine saldırıda bulunulduğunu, şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyonun kaçırıldığını bildirdi.

Aa
00:00 - 1/08/2014 Cuma
Güncelleme: 13:24 - 1/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
TSK: Teröristler baraj şantiyesine saldırdı
TSK: Teröristler baraj şantiyesine saldırdı

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "önemli yurt içi olaylar" bölümünde yer alan bilgiye göre, bölücü terör örgütü mensubu 8-10 terörist tarafından, dün saat 21.00 sularında, Siirt'in Şirvan İkizler Köyü bölgesinde, FERNAS Enerji Firmasına ait baraj inşaat şantiyesine, uzun namlulu silahlar ve roketatar ile saldırıda bulunuldu.

Teröristler tarafından, şantiyede çalışan üç işçi ve bir kamyon kaçırıldı, bir kamyona hasar verildi. Olayla ilgili olarak, Şirvan Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.

27 Temmuz günü saat 09.55 sularında, Tekeli Ana Üs Bölgesinde, bir patlama meydana geldiği tespit edilirken, dün terör örgütü üyesi teröristler arasında geçen telsiz konuşmalarında; ''bir teröristin 27 Temmuz 2014 günü saat 10.00 sularında Mirgesav Tepe bölgesinde, daha önce yerleştirilen uzaktan kumandalı patlayıcı bir maddenin pilinin değiştirilmesi esnasında, meydana gelen patlama neticesinde öldüğü" belirtildi. Olay bölgesinde 27 Temmuz günü meydana gelen patlamanın, aynı patlama olduğu değerlendirildi.

Önemli sınır olaylarına göre ise Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2'nci Hudut Alay Komutanlığı (Narlıca/ Hatay) Kıyıgören ile ziyaret hudut karakol komutanlıkları sorumluluk sahasında, bölgede hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanılan toplam 1200 metre boru hattı ve Asi Nehri üzerinde yasa dışı geçiş ve kaçakçılık faaliyetinde kullanılan 5 sal tespit edildi. Bulunan söz konusu 1200 metre boru hattı ve 5 sal Altınözü Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde kullanılmaz hale getirildi.

TSK'nın günlük faaliyetlerine göre de 8 F-16 ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edilirken, üç bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı.

10 yıl önce