|

TSK'dan 'hakime takip' açıklaması

"Hakimi Takip" iddiası ile ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, "Olay kişilerin ve toplumun ne hale geldiğini gösteriyor. Şüphe üzerine yapılan bir ugyulama olduğu anlaşıldı" denildi.

Ajanslar
00:00 - 1/01/2010 Cuma
Güncelleme: 14:54 - 1/01/2010 Cuma
Yeni Şafak
TSK'dan 'hakime takip' açıklaması
TSK'dan 'hakime takip' açıklaması

Genelkurmay Başkanlığından, dün Ankara'da polis tarafından durdurulan askeri araçlarda bulunan askeri personelin, ilgili Cumhuriyet Savcısı tarafından gece saat 22.00 sıralarında serbest bırakıldığını bildirdi. 

Bilgi notunda, 'Olayın, bir şüphe üzerine yapılan ihbar ve bu ihbara yönelik olarak icra edilen bir uygulama olduğu anlaşılmış ise de, son günlerde yaşananların, kişileri ve toplumu ne hale getirdiğini göstermesi bakımından önemli olduğu düşünülmektedir' denildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, bugünkü bazı medya organlarında dün bir hakimi takip ettiğinden şüphe edilen iki aracın durdurularak arandığı, bu araçların askeri ve içindeki şahısların da askeri personel olduğu haberlerine yer verildiği anımsatıldı. 

Bilgi notunda, olayın gelişimine yer verilerek, şunlar kaydedildi: 

'31 Aralık 2009 saat 12.30 civarında, Uğur Mumcu Caddesinde birbirinden bağımsız olarak idari görevle seyir halinde olan beyaz renkli iki ayrı askeri araç polisler tarafından durdurulmuştur. Durdurulan bu araçların askeri araç olduğunun anlaşılması üzerine olay yerine Merkez Komutanlığı ekipleri çağrılmıştır.

Söz konusu araçlar ve içindeki personel, durdurma ve arama kararını veren Cumhuriyet Savcısının isteği üzerine saat 14:00 civarında Ankara Merkez Komutanlığına götürülmüşlerdir. 

Burada, Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan tespitlerde; araçlardan birisinin Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait olduğu ve içinde iki şoför er ile bir uzman çavuş aşçının bulunduğu, diğer aracın ise Garnizon Komutanlığına ait olduğu ve içinde biri onbaşı biri er iki şoför, bir elektrik teknisyeni er ve bir marangoz erin bulunduğu anlaşılmıştır.

İlgili Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan inceleme sonucunda, söz konusu askeri personel dün gece saat 22.00 civarında serbest bırakılmıştır. 

Olayın, bir şüphe üzerine yapılan ihbar ve bu ihbara yönelik olarak icra edilen bir uygulama olduğu anlaşılmış ise de, son günlerde yaşananların, kişileri ve toplumu ne hale getirdiğini göstermesi bakımından önemli olduğu düşünülmektedir. 

Konuya ilişkin olarak gerekli işlemler başlatılmıştır.'

14 yıl önce