|

Tuğluk 5 yıl sonra İmralı'da

Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, 5 yıl aradan sonra İmralı'ya giderek teröristbaşı Öcalan'la görüştü. Bir saatlik görüşmede çözüm sürecini ele aldıklarını ifade eden Tuğluk, "Öcalan, eylemsizliğin kalıcı barışa dönüşmesi çabasının sürdüğünü vurguladı” dedi.

00:00 - 28/09/2010 Salı
Güncelleme: 00:28 - 28/09/2010 Salı
Yeni Şafak
Tuğluk 5 yıl sonra İmralı'da
Tuğluk 5 yıl sonra İmralı'da

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere 5 yıl aradan sonra İmralı Adası'na gitti. DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk ve bir süredir Öcalan'la görüşme yasağı olan Avukat Doğan Erbaş ve Aydın Oruç dün sabah saat 08.30 sıralarında İmralı'ya gitmek üzere Bursa'nın Gemlik İlçesi'ne geldi. Tuğluk ve avukatlar Gemlik Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemlerin ardından Gemport Limanı'ndan İmralı Adası'na gitti. Görüşmeleri tamamladıktan sonra Gemport Limanı'na geri dönen Tuğluk ve avukatlar, burada gazetecilere açıklama yaptı. Terörist başı Öcalan'la bir saatlik önemli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Tuğluk şöyle konuştu:

EYLEMSİZLİK SÜRECEK

'Abdullah Öcalan, Kürt sorununun Türkiye'nin bütünlüğü içerisinde barışçıl ve demokratik çözümü konusundaki ısrarını,ve bu konudaki pozisyonunu koruduğunu ifade etmiştir. Özellikle vurgulayarak ifade ettiği nokta, birlik konusundaki yaklaşımını taktiksel değil, stratejik bir yaklaşım olduğunu kamuoyunun bilmesi gerektiğini ifade etmiştir. Yine kamuoyunun ilgi noktasını oluşturan eylemsizlik durumu ve bunun kalıcı barışa dönüşmesi konusunda kendisinin çabasının devam ettiğini, ancak bu konuda devletin ve hükümetin çözüm konusundaki iradesinin de önemli ve belirleyici olduğunu özellikle vurgulamıştır.

SÜREÇ HEBA EDİLMESİN

"Türkiye'nin, kritik bir süreçten geçtiğini ve bu sürecin heba edilmemesi gerektiğini bu çerçevede başta hükümet, devlet, CHP başta olmak üzere tüm siyasi partiler, sivil yapılar, demokratik çevreler, aydınların sorumlu ve ciddi bir yaklaşım içinde olmaları gerektiğini belirtmiştir.'

Bir gazetecinin 'Siz daha önce de gittiniz, geldiniz. İkisinin arasında bir fark söyleyebilir misiniz? Barışa daha yakın olduğunu söyleyebiliyor musunuz?' sorusu üzerine Tuğluk, 'Barışa yakınız, daha yakınız' dedi.



14 yıl önce