|

Tuncay Özkan AİHM'e başvurdu

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, avukatı aracılığıyla, “gözaltı ve tutukluluk sürelerinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı uygulamalara maruz kaldığı” iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.

Aa
00:00 - 25/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 16:12 - 25/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Tuncay Özkan AİHM'e başvurdu
Tuncay Özkan AİHM'e başvurdu

“Ergenekon” soruşturması kapsamında tutuklu bulunan gazeteci Tuncay Özkan, avukatı aracılığıyla, “gözaltı ve tutukluluk sürelerinde Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne (AİHS) aykırı uygulamalara maruz kaldığı” iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu. Edinilen bilgiye göre, avukat Ahmet Çörtoğlu aracılığıyla yapılan başvuruda, yaklaşık 5 aydır tutuklu bulunan Özkan'ın gözaltı ve tutukluluk sürecine ilişkin bilgiler verildi.

Başvuruda, “Özkan'ın gözaltı ve tutukluluk süresinde, AİHS'nin, yakalanan her kişiye, yakalama nedenleri ve kendisine yöneltilen her türlü suçlamanın en kısa zamanda bildirileceğine, hangi hallerde tutuklanacağına, makul süre içinde yargılanacağına ve hiçkimsenin, işkenceye, insanlık dışı ya da onur kırıcı ceza veya işlemlere tabi tutulamayacağına” ilişkin maddelerinin ihlal edildiği öne sürüldü.

Maddi ya da manevi tazminat talebinde bulunulmayan başvuruda, “hak ihlallerinin tespiti ile biran önce sona erdirilmesine karar verilmesi” istendi.

“Ergenekon” davasının sanıklarından Muzaffer Tekin de daha önce hak ihlali iddiasıyla AİHM'e başvuruda bulunmuştu.


15 yıl önce