|

Tünelin çıkışı hala bulunamadı

İha
00:00 - 7/07/2008 Pazartesi
Güncelleme: 12:16 - 7/07/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Tünelin çıkışı hala bulunamadı
Tünelin çıkışı hala bulunamadı

Başkent'te cuma akşamı soyulduğu anlaşılan bankanın bireysel kasalar bölümüne kadar kazılan tünelin, banka dışındaki çıkışı hala bulunamadı.

Ceyhun Atıf Kansu Caddesi'ndeki Ziraat Bankası'nın bireysel kasaların bulunduğu bölümüne giren kişi ya da kişiler, geçtiğimiz cuma akşamı bireysel kasaların bulunduğu bölümdeki 13 kasadan 11'ini soymuştu. Soygun ise dün öğle saatlerinde ortaya çıkmış, ancak bankadaki ucu bulunan tünelin devamına ulaşılamamıştı. Polis ve sivil savunma ekipleri, dün yaptıkları çalışmalara havanın kararmasıyla ara vermişti. Bu sabah yeniden aramalara başlayan polis, bankanın bulunduğu binanın hemen yanındaki garaj girişini

kepçe ile kazarak tünelin çıkışını bulmaya çalıştı. Burada olay yeri inceleme ekipleri garaj girişinde bulunan ip ve bazı malzemeleri delil poşeti ile dışarı çıkardı. Ancak tünel çıkışına dair bir sonuca ulaşamayan ekipler, binanın arkasındaki sokakta tespit edilen beton kapağın altını kazmaya başladı. Ancak buradaki çalışmalardan da halen sonuç alınamadı.

Öte yandan, polisin bölgedeki emlakçılardan son 3 ay içinde bölgeye taşınan kiracıları öğrendiği belirtildi. Ayrıca, bankanın soyulduğunu öğrenen ve birikimlerini banka kasalarında saklayanlar da bankaya gelmeye başladı. Fatura yatırmak için geldiği bankanın soyulduğunu öğrenen Merzuka Kayral isimli kadın, telaşla banka yetkililerinden bilgi almak için bankaya girdi. Kayral, çıkışta kasasının emniyette olduğunu öğrendiğini açıkladı.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.



16 yıl önce