|

Turistler kendilerini güvende hissediyor

''Turist Güvenlik Algısı, Alan Çalışması ve Veri Analiz Raporu''na göre turistlerin yüzde 89''u İstanbul''da kendini güvende hissediyor

Dha
00:00 - 16/04/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:31 - 15/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Turistler kendilerini güvende hissediyor
Turistler kendilerini güvende hissediyor

İstanbul Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Bahçeşehir Üniversitesi tarafından geçtiğimiz yıl yapılan ''Turist Güvenlik Algısı Alan Çalışması Veri Analiz Raporu'' İstanbul Emniyet Müdürlüğü''nde yapılan toplantıda açıklandı.

POLİSLERDEN MEMNUNLAR

Araştırmanın Atatürk Havalimanı''nda 419 yabancı ülke vatandaşıyla görüşerek gerçekleştirildiği belirtildi. Gelen ve giden turistler üzerinde ''soru cevap'' yöntemiyle yapılan ankette, her 10 yabancıdan 8.9''unun İstanbul''da kendisini güvende hissettiği sonucuna ulaşıldığı dile getirildi. Polis ile herhangi bir iletişimi bulunan 10 yabancıdan 8''i polisin performansından memnun olduğunu söylüyor.

TEKRAR GELECEKLER

Yabancıların İstanbul''a geldiklerinde herhangi bir suçun mağduru olma ihtimallerinin de değerlendirildiği çalışmada, yabancıların en çok paraları için aldatılma ya da kandırılma ihtimallerini en yüksek tehlike olarak algıladıkları belirtiliyor. Buna karşın her 10 yabancıdan 9''u İstanbul''a tekrar gelmeyi düşünüyor.


10 yıl önce