|

Turizm Papa'ya sarıldı

Papa'nın ziyaretinin ardından İstanbul ve İzmir inanç turizminde bir patlama beklerken, diğer iller ise dolaylı yollardan bu geziden kendilerine pay çıkarmaya çalışıyor

Bodrum
00:00 - 3/12/2006 Pazar
Güncelleme: 01:04 - 3/12/2006 Pazar
Yeni Şafak
Turizm Papa'ya sarıldı
Turizm Papa'ya sarıldı

"Türkiye Seyahat Acentaları Birliği" (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Nasih Demir, Bodrum'un tanıtımı için bir kampanya düzenleyeceklerini ve bu kampanyada Papa 16. Benediktus'un Türkiye ziyaretini ve ziyareti sırasında kullandığı "Bodrum" isimli uçağı ön plana çıkaracaklarını söyledi. Bodrum'a, yurt dışından 250 gazeteci ve yaklaşık bin acente davet edeceklerini belirten Demir, "Kampanyada Papa'nın Türkiye ziyaretinden çok sayıda görsel öge yayınlayacağız" dedi.


İNANÇ TURİZMİ PAKETİ

Bu arada Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye ilçelerinde faaliyet gösteren seyahat acentelerinin temsilcileri ise Papa'nın Türkiye ziyareti sonrasında Türkiye'ye gelecek olan turistler için düzenlenecek tatil programlarında kültür ve tarih turizmine de ağırlık verilmesi gerektiğini belirterek, "Papa'nın Türkiye ziyareti sonrasında Hristiyanlar için kutsal sayılan yerler 2007 yılında hareketli bir turizm sezonu geçirecek. Özellikle Efes ve İstanbul'a yoğun turist ilgisi bekliyoruz" dediler. Öte yandan Hatay Turizm Derneği Başkanı Metin Kışlıoğlu da, Papa 16. Benedikct'in ziyaretinin önümüzdeki yıl turizmde yansımalarının görüleceğine inandığını söyledi.

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Tayyar Zaimoğlu ise Papa'nın Ankara, Efes ve İstanbul'a yaptığı ziyaretlerin Türkiye ve bu yöreler için büyük reklam kaynağı olduğunu kaydetti.


17 yıl önce