|

Türk F-16'larına Yunan tacizi

Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında uçuş yapan Türk uçaklarına, dün ve önceki gün toplam 7 kez önleme yaptığını bildirildi.

ANKARA (A. A)
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 15:48 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Türk F-16'larına Yunan tacizi
Türk F-16'larına Yunan tacizi

Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında uçuş yapan Türk uçaklarına, dün ve önceki gün toplam 7 kez önleme yaptığını bildirdi.



Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan "Ege/AkdenizEğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi" başlıklı duyuruya göre, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına dün, Yunanistan'ın Limni ve Skiros meydanlarından kalkan F-16 ve F-4E uçakları, Midilli Adası'nın kuzeybatısında ve güneybatısında 3 kez, Yunanistan'ın Limni meydanından kalkan F-16 uçakları da Sakız Adası'nın güneyinde 1 kez önleme yaptı.



Türk F-16 uçaklarına önceki gün ise Yunanistan'ın Soudabay ve Kastellion meydanlarından kalkan F-16 uçakları, Rodos Adası güney ve güneybatısında3 kez önlemede bulundu.


16 yıl önce