|

Türk jetlerine Suriye'den taciz

TSK, "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan F-16 ve CN-235 uçaklarına, Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, Hatay üzerinde, bir dakika beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Aa
00:00 - 24/04/2014 Perşembe
Güncelleme: 13:54 - 24/04/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Türk jetlerine Suriye'den taciz
Türk jetlerine Suriye'den taciz

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı, dün sekiz adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptığını; "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan F-16 ve CN-235 uçaklarına, Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, Hatay üzerinde, bir dakika beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunulduğunu bildirdi.

Genel Kurmay Başkanlığının internet sitesinde, gerçekleştirilen günlük faaliyetlere yer verildi.

Buna göre, 23 Nisan 2014 tarihinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca, TCG Amasra, TCG Akçakoca, TCG Işın ve TCG Martı, 08 Ekim 1996 tarihinde Ege Denizi'nde Sakız Adası güneyinde uçağı düşen Şehit Hv.Plt.Yzb.Nail Erdoğan'ın naaşını arama faaliyetine; Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG)'nun faaliyetleri kapsamında; TCG Gediz ve TCG Heybeliada Libreville / Gabon liman ziyareti sonrasında Pointe Noire / Kongo'ya intikale başladı, TCG Oruçreis ve TCG YB.K.Güngör Pointe Noire / Kongo'ya intikale devam etti.

TCG Gaziantep "Finlandiya ile Diplomatik İlişki Tesisinin 90'ıncı Yıldönümü" kapsamında Helsinki / Finlandiya liman ziyaretine; TCG Gökçeada NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2), Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF-508) kapsamında Deniz Haydutluğu ile Mücadele maksadıyla Hint Okyanusu'nda karakol görevine ve TCG Bartın Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevine devam etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında; TCG Turgutreis, TCG Barbaros, TCG Bora, TCG Mızrak, TCG Çanakkale Gölcük'te, TCG Tekirdağ Trabzon'da, TCG Fatih Karadeniz Ereğli'de, TCG Tuzla'da, TCG Erdek Erdek'te, TCG Kumkale ve TCG Türkeli Çanakkale'de, TCG Bodrum Foça'da, TCG Gelibolu ve TCG Rüzgar Aksaz'da, TCG Silifkec Taşucu'nda, TCG Tarsus Mersin'de halkın ziyaretine açıldı. Gemileri, toplam 6 bin 807 kişi ziyaret etti.

Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 10 gemi seyir icra etti.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı da sekiz adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu yaptı. "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra etmekte olan F-16 ve CN-235 uçaklarına, Suriye'de konuşlu SA-5 ve SA-17 füze sistemleri tarafından, Hatay üzerinde, bir dakika beş saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı faaliyetleri kapsamında da beş adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yapıldı.

10 yıl önce