|

Türk jetlerinin vurduğu helikopter böyle düştü

Başbakan Yardımcısı Arınç, Suriye'ye ait helikopterin düşürülmesiyle ilgili, "2 kilometre Türkiye'de hudut ihlalinde bulunmuş. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş. İhlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçaklarımız tarafından 14,25'te füzeyle vurulması sonucu Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir" dedi.

Aa
00:00 - 16/09/2013 Pazartesi
Güncelleme: 18:45 - 16/09/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Türk jetlerinin vurduğu helikopter böyle düştü
Türk jetlerinin vurduğu helikopter böyle düştü

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Suriye'ye ait helikopterin düşmesiyle ilgili, "2 kilometre Türkiye'de hudut ihlalinde bulunmuş. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş. İhlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçaklarımız tarafından 14.25'te füzeyle vurulması sonucu, helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir" dedi.

Arınç, "Suriye'ye ait 'MI 17' tipi helikopter saat 14.20'de Hatay Yayladağı Güveççi bölgesinde 2 kilometre Türkiye'de hudut ihlalinde bulunmuş. Hava savunma unsurları tarafından sürekli ikaz edilmiş. İhlalin devam etmesi üzerine Malatya'dan havalanan uçaklarımız tarafından 14.25'te füzeyle vurulması sonucu, helikopterin Suriye topraklarına düştüğü tespit edilmiştir. Şu ana kadar mürettebatla ilgili herhangi bir bilgiye ulaşamadık, çünkü helikopter Suriye tarafına düştü."

Sınır hattında 24 saat esasına göre hava keşif unsurlarının uçuş yaptığına dikkati çeken Arınç, "Bilindiği gibi uçağımız düşürüldükten sonra da özellikle Akçakale, Viranşehir bölgesine sürekli karşı tarafından taciz ateşleri yapıldığı için angajman kurallarımız değiştirilmiş ve yeni bir uygulama başlamıştı. Dolaysıyla bu açıklamanın ne anlama geldiğini herhalde herkes biliyor" dedi.

11 yıl önce