|

Türk Kızılayı'ndan Bodrum'da yardım

Bodrum'daki sel nedeniyle Türk Kızılayı, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 250 battaniye, 250 yatak ve 50 mutfak seti gönderdi

Aa
00:00 - 29/01/2011 Cumartesi
Güncelleme: 22:01 - 29/01/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Türk Kızılayı'ndan Bodrum'da yardım
Türk Kızılayı'ndan Bodrum'da yardım

Türk Kızılayı, Bodrum'da yaşanan sel nedeniyle bölgeye, 250 battaniye, 250 yatak ve 50 mutfak seti gönderdi.

Kızılaydan yapılan açıklamada, Türk Kızılayının, meteorolojik gelişmeleri yakından takip ederek ihtiyaç duyulan bölgelere hızla yardım ulaştırdığı belirtildi.

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Ortakent Yahşi beldesinde, aşırı yağışlar sonucu su baskınları meydana geldiği hatırlatılan açıklamada, su baskınlarından 200 kişinin etkilendiği ifade edildi.

Aşırı yağışlar sonucu meydana gelen su baskınlarından etkilenen ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için AFOM, İzmir Afet Merkezi, Muğla Yerel Afet Merkezi ve Bodrum Şube Başkanlığının alarm durumuna geçirildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

'Bölgedeki ihtiyaç tespitini gerçekleştirmek ve müdahale faaliyetlerini yürütmek üzere İzmir Afet Merkezinden 2 personel ile 1 araç, Muğla Yerel Afet Merkezinden 1 personel ve 2 araç olmak üzere toplam 3 personel ve 3 araç görevlendirildi. Afetle ilgili çalışmalara destek vermek üzere Bodrum Şubesi de alandaki çalışmalara katıldı.

Bölgede yapılan ihtiyaç tespiti çalışmaları sonucunda, İzmir Afet Merkezinden 288 adet su, Muğla Yerel Afet Merkezinden 250 battaniye, 250 yatak ve 50 mutfak seti gönderildi.

Muğla Yerel Afet Merkezi ile Bodrum Şube Başkanlığının ortak çalışmaları sonucu hazırlanan 250 kişilik sıcak yemek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Gelişmeler, AFOM ve İzmir Afet Merkezi tarafından takip edilirken, bölgedeki ihtiyaçların devam etmesi durumunda yardım çalışmaları da devam edecek.'


13 yıl önce