|

Türkiye artık borç isteyen bir ülke değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, “Artık Türkiye, IMF'nin, Avrupa'nın, Dünya Bankası'nın kapısında 'bize borç ver, faizi ne olursa olsun bize para ver' diyen bir Türkiye değil” dedi.

Aa
00:00 - 22/04/2012 Pazar
Güncelleme: 21:08 - 22/04/2012 Pazar
Yeni Şafak
Türkiye artık borç isteyen bir ülke değil
Türkiye artık borç isteyen bir ülke değil

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 'Artık Türkiye, IMF'nin, Avrupa'nın, Dünya Bankası'nın kapısında, 'bize borç ver, faizi ne olursa olsun bize para ver' diyen bir Türkiye değil' dedi.

Bayraktar, Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti Isparta 4. Olağan İl Kongresi'nde, Türkiye'nin artık yıldızı parlayan bir ülke olduğunu söyledi.

AK Parti'nin milletin partisi, milletin kendisi olduğunu belirten Bayraktar, 'Türkiye'de 2003 yılının başında toplam yurtiçi gayri safi milli hasılamız 250 milyar dolar civarındaydı. Şimdi bir trilyona yaklaştı. Kişi başına gelir 11 bin dolara yaklaştı. Artık Türkiye, IMF'nin, Avrupa'nın, Dünya Bankası'nın kapısında 'bize borç ver, faizi ne olursa olsun bize para ver' diyen bir Türkiye değil' diye konuştu.

Türkiye'nin IMF'ye olan 28 milyar dolar borcunu 2 milyar dolara indirdiklerini ifade eden Bayraktar, Türkiye'de kalkınmayı da gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Bayraktar, 2008 ve 2011 yıllarında dünyada iki büyük kriz yaşandığını anımsatarak, 'Türkiye, bu krizleri çok hafif atlattı. Türkiye, artık onun bunun peşinde koşan bir ülke değil, gıptayla seyredilen örnek alınan bir ülke' dedi.

Artık dünyada verilecek önemli kararlarda Türkiye'nin de lafına itibar edildiğini dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:

'Bir yandan Arap Baharı var. Suriye'de, Libya'da, Tunus'ta Irak'ta çeşitli olaylar... Komşu ülkelerde çeşitli olaylar var. Ama tüm bu olaylara rağmen Türkiye, kalkınmada da demokraside de değişimde de emin adımlarla ilerliyor. Bu, sizin sayenizde oluyor. Artık maya tuttu. Millet bu partiyi kucakladı.'


-'TERÖRÜ BİTİRMEK ÜZEREYİZ'-

Erdoğan Bayraktar, terörü önlemeye yönelik çalışmalar hakkında bilgi verirken, şunları kaydetti:

'Şimdi terör belası var. Terör belasını da artık bitirmek üzeriyiz ve Allah'ın izniyle onu da bitireceğiz. Halkımızın sayesinde bitireceğiz. Bugün artık terörü adım adım bitiriyoruz. Artık teröristler kaçacak delik arıyor. Türkiye'de 780 bin kilometrekarelik coğrafyada 75 milyon insanımızla aitlik duygusuyla birleşip bütünleşeceğiz, kucaklaşacağız. Düşmanlar çatlasa da patlasa da kalkınmamızı istemeyenler olsa da Türkiye kendi dinamikleriyle, kendi özgüveniyle bunu başaracaktır.'

Artık Türkiye'nin büyük hedefler peşinde olduğunu vurgulayan Bayraktar, 'Yolumuz büyük Türkiye yolu. Hedefimiz 2023 yılı. (Kişi başı) 25 bin dolar gelir, 500 milyar dolar ihracat. Kalkınmışlıkta dünyanın en büyük 10'uncu ekonomisi' dedi.


12 yıl önce