|

Türkiye bunu da aşar

Çözüm sürecinin en kritik günlerinden birini yaşayan Ankara'da karanlık eller tetiğe bastı. AK Parti Genel Merkezi'ne lav silahıyla saldırı düzenlendi, Adalet Bakanlığı'na el bombası atıldı. Eş zamanlı saldırılar, Başkent'i alarma geçirirdi. Gözler PKK biterken yeniden canlandırılan DHKP-C'ye çevrildi.

İlhan Toprak
00:00 - 20/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:27 - 20/03/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye bunu da aşar
Türkiye bunu da aşar

Terör sorununun çözümüne ilişkin süreci baltalamak isteyen karanlık eller dün akşam devreye girdi. Ankara'da AK Parti Genel Merkezi ile Adalet Bakanlığı ek binasına saldırı düzenlendi. İlk saldırı haberi saat 21.00'de Adalet Bakanlığı'ndan geldi. Kimliği belirsiz kişiler Başbakanlık'ın bitişiğindeki ek binaya parça tesirli bomba atarak kayıplara karıştı. Hafif yaralanan 1 kişi hastaneye kaldırıldı. Bölgeyi ablukaya alan polis saldırının görgü tanıklarının verdiği bilgiyle 2 kişiyi gözaltına aldı.

YOLUMUZDAN DÖNMEYİZ

Patlamanın ardından olay yerine gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, bombaların ziyaretçi ve otopark girişine atıldığını belirterek yaralanan kişinin bir bakanlık çalışanının eşi olduğunu ve ayak tedavi edildiğini ifade etti. Maddi hasarın söz konusu olduğunu belirten Ergin, şiddet ve terörün aciz ve korkakların sığındığı bir yol olduğunu söyledi. Ergin 'Şiddeti bitirme kararlığını hükümetiniz sürdürecektir' dedi. Bombanın menşeinin tespit edildiğini belirten Ergin, 'Türkiye'de ne zaman bir hamle dönemi başlasa bu tip provokatif eylemlerle karşılaştık. Bu tür girişimlere karşı tedbirliyiz. Bu ya da bunlardan sonra gelecek sabote girişimleri, doğru bildiğimiz yoldan bizi geri almaz' dedi.

SALDIRIDA DHKP-C İZİ

İkinci saldırı haberi ise AK Parti Genel Merkezi'nden geldi. Söğütözü'nde bulanan binanın 7 ve 8. katlar arasındaki bölgeye lav silahı ile ateş edildi. Saldırı sonucunda genel merkezin camları kırıldı, duvarları da hasar gördü. Bölgeye sevk edilen olay yeri inceleme ekipleri, lav silahının atıldığı 200 uzaklıkta bir çanta, ateşleme sistemi ve terör örgütü DHKP-C'yi simgeleyen bez parçaları buldu. Çevredeki bütün kameralar incelemeye alınırken saldırı öncesi bölgede keşif yapıldığı ve saldırının keşif yapılan kör noktadan gerçekleştirildiği belirlendi.

ASIL HEDEF BAŞBAKAN'IN OFİSİ

Görgü tanıklarının verdiği bilgilerle saldırganın eşkali belirlendi. Saldırganın 35 yaşlarında, 1.75 boylarında, zayıf yapılı, seyrek saçlı olduğu, üzerinde koyu pantolon, kapüşonlu siyah mont bulunduğu belirtildi. Zanlının Söğütözü'ndeki ağaçlık alandan Anadolu Bulvarı'na doğru kaçtığı belirlendi. Saldırıda asıl hedefin Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinin bulunduğu 8. katın olduğu tahmin ediliyor. Her iki saldırı ile ilgili olarak 20 görgü tanığının ifadesinin alındığı belirtildi. Daha önceki saldırılarılarına benzerliği dolayısıyla eylemin DHKP-C tarafından yapılmış olabileceği üzerinde duruluyor.


11 yıl önce