|

Türkiye öğretmenlerine ağlıyor

ADANA - TOKAT - HATAY - AMASYA - SAMSUN (A.A)
00:00 - 26/10/2011 Çarşamba
Güncelleme: 03:43 - 26/10/2011 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye öğretmenlerine ağlıyor
Türkiye öğretmenlerine ağlıyor
Deprem çeyizlerini yerleştirirken yakaladı

Eş durumundan tayin olduğu Van'ın Erciş İlçesi'nde depremde beden eğitimi öğretmeni eşi ile birlikte yaşamını yitiren sınıf öğretmeni Güldane Erdal (28), memleketi Adana'da toprağa verildi.

Erdal'ın cenazesi Adana Turgut Özal Bulvarı'ndaki baba evine getirildi. Tabutunun üzerine düğün için alınan duvağı serilen genç öğretmenin cenazesi buradan Kabasakal Mezarlığı'na götürüldü. Güldane Erdal'ın cenazesi kılınan namazın ardından toprağa verildi. Erdal'ın babası Bünyamin ve annesi Fahriye Köse, gözyaşlarına hakim olamazken, Güldane Erdal'ın öğretmen arkadaşları ve yakınları anne babayı güçlükle sakinleştirdi.

Yeğeninin Van'ın Erciş İlçesi'nde beden eğitimi öğretmeni olan Ümit Erdal'la (30) haziran ayında nişanlandığını belirten Karaisalı Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Köse, 'Yeğenim Güldane ve eşi Ümit Erdal düğün için gün sayıyorlardı. Güldane çeyizini nişanlısıyla yerleştirirken evin içerisinde depreme yakalanmışlar ve hayatlarını kaybetmişler. Nişanlısının cenazesini memleketi Aydın'a gönderdik. Düğünlerini yapamadık. Bu hem cenazesi hem düğünü oldu' dedi.


Duvağıyla uğurlandı

Van'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 23 yaşındaki öğretmen Nigar Gençel, Tokat'ta toprağa verildi. Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşadığı binanın yıkılması sonucu ölen Gençel, Güryıldız Beldesi Medrese Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Genç öğretmenin tabutuna duvak konulduğu görüldü. Erciş Çelebibağı Karakoyunlu İlköğretim Okulu'na 52 gün önce atanan rehber öğretmen Nigar Gençel'in 2 kardeşinin olduğu, babasının ise inşaatlarda çalıştığı öğrenildi. Acılı baba Rahim Gençel, kızının öldüğünü Van'dan gelen bir telefondan öğrendiklerini ifade ederek, 'Kızım görev yerine 52 gün önce atandı. Kız kardeşimin oğlu Yalçın'da oradaydı. O ikinci katta, kızım ise 4. katta oturuyordu. Yalçın dışarda olduğu için kurtuldu' diye konuştu.


O baba bir kez daha yıkıldı

Dört aylık oğlu Doruk ile birlikte hayatını kaybeden Bahar Sultanoğlu (27) Antakya merkeze bağlı Sinanlı Köyü'nde toprağa verildi. Ayakta güçlük duran öğretmen Mehmet Sultanoğlu, (30) cenazede 'Oğlum hadi kalk, baban geldi. Hadi gülümse babana' diyerek gözyaşlarına boğuldu. Sultanoğlu, iki yıllık evli olduğunu ve geçen yıl şubat ayında Van'a atandığını söyledi. Sultanoğlu, 'Keşke eşimi dinlemeyip veli toplantısına gitmeseydim de ben de onlarla birlikte ölseydim' dedi.



Mutlu tablo artık yok

Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren polis memuru Süleyman Lap ile öğretmen eşi Esra Lap ve 2 aylık oğulları Sami Yiğit Lap, memleketleri Amasya'da toprağa verildi. Erciş'te içinde bulundukları kafeteryanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden polis memuru Süleyman Lap (25), İngilizce öğretmeni olan eşi Esra Lap (22) ve 2 aylık oğulları Sami Yiğit Lap'ın cenazeleri Şeyhcui Camisi'nde kılınan cenaze namazı sonrası Şeyhcui Mezarlığı'nda toprağa verildi. Lap çiftinin 1 yıl önce evlendiği, polis memuru Süleyman Lap'ın eşinin atamasının gerçekleşmesi için görev yeri İstanbul'dan Muş'un Malazgirt İlçesi'ne tayin olduğu, yaklaşık 2 aydır Malazgirt'te yaşayan çiftin deprem günü Erciş'e gezmeye gittiği öğrenildi.


Üçü birlikte son yolculuğa uğurlandı

Depremde yaşamını yitiren öğretmen Nesrin Yiğit ile eşi Mustafa ve oğlu Furkan Yiğit memleketleri Samsun'da toprağa verildi. Yiğit ailesinin 1.5 yıl önce Erciş ilçesine atandığı öğrenildi.

Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren öğretmen Nesrin Yiğit ile eşi Mustafa ve oğlu Furkan Yiğit, memleketleri Samsun'da toprağa verildi. Tabutlarının yan yana konulduğu cenazede gözyaşları sel oldu. Van'ın Erciş İlçesi'nde yaşadıkları binanın yıkılması sonucu hayatını kaybeden ilköğretim okulu öğretmeni Nesrin Yiğit (25) ile eşi Mustafa (27) ve oğlu Furkan Yiğit'in (4) cenazeleri, yakınları tarafından memleketleri Samsun'a getirildi.

Büyük Cami'ye götürülen cenazeler, dün öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrasında Derecik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu arada 5 yıllık evli Yiğit çiftinin yaklaşık 1.5 yıl önce Van'a gittiği öğrenildi. Cenazeye, Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, İl Müftü Vekili Hasan Yozgat, Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün ile ölenlerin yakınları katıldı.


İşte yürek yakan liste

Depremde hayatını kaybeden diğer öğretmenler ve memleketleri: Tuğba Özbek-İzmir, Muhammet Yurtoğlu (Asker öğretmen)- Karabük, Ebru Naim-Kayseri, Ayhan Yıldırım-Kayseri, Halime Kozalak (1 aylık öğretmendi)-Hatay, Mustafa Özden-Konya, Oktay Türkoğlu-Amasya, eşi Emel Türkoğlu-Konya, Öznur Kahraman-Çanakkale, Mehmet Gökhan Ay-Sivas, Mustafa Akgün-Trabzon, İrfan Ataseven-Karaman, Zehra Şelale-Antalya, Hacer Özgür-Ankara, Ümit Kaplan-Bolu, Hasan Akbulut (Meslekte ikinci ayıydı)- Çorum, Alime Paşa-Manisa, Onur Ateş-Samsun, İrfan Ataseven-Karaman, Hanife Yaldız-Malatya, Alpaslan Altuntaş-Aydın, Melike Atman-Antalya.



12 yıl önce