|

Türkiye''nin en başarılıları

Türkiye'nin en başarılı başkanlarının belirlendiği ankette Denizli, Trabzon ve Şanlıurfa en başarılı il belediyeleri oldu. Altı ayda bir yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan çalışmanın büyükşehir kategorisinde ise Kayseri, Konya ve Gaziantep ilk üç sırayı paylaştı

.
00:00 - 24/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 01:02 - 24/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Türkiye''nin en başarılıları
Türkiye''nin en başarılıları

Türkiye'nin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonuçları açıklandı. En başarılı il belediyeleri Denizli, Trabzon ve Şanlıurfa oldu. Büyükşehirlerde ise Kayseri, Konya ve Gaziantep ilk üç sırada yeraldı. İki kategoride de ilk üç sırayı alan belediyelerin AK Partili olması dikkati çekti. Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından altı ayda bir periyodik olarak yapılan ankette Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bir önceki anket sonuçlarında olduğu gibi bu ankette de Türkiye'nin en başarılı ikinci il belediye başkanı seçildi. Başkan Gümrükçüoğlu'nun çalışmalarından memnun olanların oranı yüzde 63.6'ya ulaştı.

GÜMRÜKÇÜOĞLU'NDAN ÇOĞUNLUK MEMNUN

Türkiye'nin büyükşehir il ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonuçları açıklandı. Ankette, 'Belediye Başkanı'ndan memnun musunuz' sorusu yöneltildi. Cevap şıklarında ise memnunun, kısmen memnunum ve memnun değilim cevapları yer aldı. Trabzon'da ankete katılanların yüzde '52,1'i memnunum', yüzde 11,5'i 'kısmen memnunum', yüzde 36'4'ü ise 'memnum değilim' cevabını verdi. Türkiye'nin büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının performansına yönelik halkın düşüncelerini tespit etmek amacıyla 31 ilde 43 bin 413 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yapılan araştırma sonuçlarına göre Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan listenin ilk sırasında yer alırken, 2. sırada Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, 3. sırada ise Şanlıurfa Belediye Başkanı A. Eşref Fakıbaba yer aldı.

İKİ YILDA 4. SIRADAN İKİNCİ SIRAYA ÇIKTI

Andy-Ar Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 1,5 yıl önce yaptığı araştırmada Başkan Gümrükçüoğlu Şanlıurfa, Malatya ve Denizli Belediye Başkanları'nın arkasında 4'üncü sırada yer alıyordu. 1 yıl önce yapılan ankette ise Şanlıurfa Belediye Başkanı 1. Denizli Belediye Başkanı 2. Trabzon Belediye Başkanı ise 3. sırada yer alıyordu. 6 ay önce yapılan ankette de Başkan Gümrükçüoğlu Denizli Belediye Başkanı'nın ardından 2. sırada çıkmıştı.

Büyükşehirde Kayseri

Andy Ar'ın yerel seçimlere 8 ay kala yaptığı ankette, büyükşehirler kategorisinde ilk üç sırada AK Partili belediye başkanları yer aldı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yüzde 68.1 ile ilk sıraya yerleşti. Başkan Özhaseki'nin ardından yüzde 65,8 ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ikinci, yüzde 64,1 ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey üçüncü oldu. Başkan Özhaseki, Mayıs ayında MAK danışmanlık şirketinin 30 büyükşehirde yaptığı ankete göre Türkiye'de en başarılı belediye başkanı seçilmişti. Mart ayı içinde yine Andy- Ar'ın araştırmasında birinci olmuştu. Büyükşehir Belediyeleri arasındaki ankette ise Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı birinci, Konya Belediye ikinci, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ise üçüncü sırada yer aldı.

11 yıl önce