|

Türkmen eleştirisine ''TIR ihaneti'' yanıtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Türkmenlere yardım gitmiyor'' eleştirilerine sert yanıt verdi. Davutoğlu, ''Niye ''Bayırbucağa giden tırlar, Türkmen kardeşlerimize gidiyor'' demediniz?'' dedi.

.
00:00 - 30/07/2014 Çarşamba
Güncelleme: 22:20 - 29/07/2014 Salı
Yeni Şafak
Türkmen eleştirisine ''TIR ihaneti'' yanıtı
Türkmen eleştirisine ''TIR ihaneti'' yanıtı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ''Şimdi, ''Türkmenler''e niye sahip çıkmıyorsunuz'' diyenlere sorma vaktidir. Geçtiğimiz Ocak ayında, Suriyeli Türkmenler Halep ve Bayırbucak''ta bir dilim ekmeğe muhtaçken, yönlerini Türkiye''ye dönmüş; ''korunmamız için bize yardım edin'' diye çağrıda bulunmuşken, oraya yardıma giden MİT tırlarını durduran hainlere karşı neden sesinizi yükseltmediniz? Niye ''Bayırbucak''a giden tırlar, Türkmen kardeşlerimize gidiyor'' demediniz?'' dedi.

EN GÜÇLÜ HEDİYE

Davutoğlu, bayramlaşma programları kapsamında Konya''nın Ereğli ilçesinde, vatandaşlarla bir araya geldi. Davutoğlu, 10 Ağustos''taki cumhurbaşkanlığı seçiminde Konya''dan büyük bir zafer beklediğini ifade ederek, ''Ta ki, Gazze''ye, Suriye''ye, Arakan''a, Kırım''a, Kerkük''e, Somali''ye ve dünyanın her köşesindeki mazlumlara elini uzatma iradesini gösteren sayın başbakanımıza ve ekibine en güçlü hediyeyi vermiş olalım'' diye konuştu.

TÜRKMENLER''İN ELİNDEN TUTTUK

Bazı milliyetçi köşe yazarlarının Kerkük''ün kokusunu alamadığını anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti: ''Şimdi, ''Türkmenler''e niye sahip çıkmıyorsunuz'' diyenlere sorma vaktidir. Geçtiğimiz Ocak ayında Suriyeli Türkmenler Halep ve Bayırbucak''ta bir dilim ekmeğe muhtaçken, yönlerini Türkiye''ye dönmüş; ''korunmamız için bize yardım edin'' diye çağrıda bulunmuşken, oraya yardıma giden MİT tırlarını durduran hainlere karşı neden sesinizi yükseltmediniz? Niye ''Bayırbucak''a giden tırlar Türkmen kardeşlerimize gidiyor'' demediniz? Sustunuz, çünkü bütün hesabınız başbakanımızın itibarını zedelemek. İtibar ancak Allah ve millet nezdinde olduğu zaman itibardır.''

Milletin ortak vicdanı

Davutoğlu, Sırçalı Tesisleri''ndeki bayramlaşma programında ise Başbakanın Recep Tayyip Erdoğan''ın cumhurbaşkanlığı seçimi kampanyasında kullandığı ''milli irade'' sloganının, ''milletin ortak vicdanı'' anlamına geldiğini vurguladı. ''Hangi partiye gönül vermiş olursa olsun, bütün Konyalılar''dan 10 Ağustos''ta ''milli irade, milli güç'' diyen başbakanımıza destek istiyoruz'' diyen Davutoğlu, şöyle devam etti: ''Biz bu ülkeye lider istiyoruz. Onlar ise mukallit istiyor. Aramızdaki fark bu.''

10 yıl önce