|

Tutuklamalar hukuki değil

Almanya'daki Deniz Feneri E.v. soruşturmasıyla ilgili tutuklama kararını değerlendiren Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, somut delil yokken müvekkillerinin tutuklanmasına anlam veremediğini söyledi

İstihbarat Servisi
00:00 - 12/07/2011 Salı
Güncelleme: 00:16 - 12/07/2011 Salı
Yeni Şafak
Tutuklamalar hukuki değil
Tutuklamalar hukuki değil

Almanya'da başlayan Deniz Feneri E.V davasının Türkiye soruşturmasında, Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nin RTÜK üyesi Zahid Akman, Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Çelik, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Karahan hakkında tutuklanma kararı üzerine açıklama yapan Avukat Prof. Dr. Ersan Şen, “Herhangi somut, hukuki ve fiili sebep olmaksızın müvekkillerimizle ilgili bir tutuklama kararı verildi” dedi. Şen, gerekli itirazların en kısa sürede yapılacağını söyledi.

KARAR İÇİN HUKUKİ GEREKÇE YOK

Avukat Prof. Dr. Şen, mahkemenin Türkiye'de 3 yıl önce başlayan soruşturma kapsamında, herhangi somut, hukuki ve fiili sebep olmaksızın müvekkilleri ilgili bir tutuklama kararı verildiğini belirtti. Tüm delillerin toplandığını ve müvekkillerinin herhangi bir şekilde kaçma şüphelerinin sözkonusu olmadığını belirten Şen, “Çünkü, bu konuda bugüne kadar, sayısız kez yazılı ve sözlü müracaatta bulunmuştuk savcılık makamına. 'Her zaman, her an ifade vermeye hazır, savunma yapmaya hazırız. Her konuda istenilen bilgi, belge varsa, bunları da vermeye hazırız' demiş idik. Fakat devam eden zamanda, savcılık makamı soruşturmada, yakalama ve gözaltına alma tedbirine başvurdu. Oysa hiç kimsenin bir yere kaçtığı ve gittiği yoktu” dedi.

KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ

Prof. Dr. Şen gerekli hazırlıkları hızla yapacaklarını ve tutuklama kararına en kısa sürede itiraz edeceklerini söyledi. Şen, “İtiraz yolu denenecektir. Çünkü verilen kararda, tutuklama tedbirini haklı kılacak somut herhangi bir hukuki ve fiili gerekçe bulunmamaktadır. Gösterilmemiştir” diye konuştu. Adaletin yerini bulacağına inandıklarını belirten Şen, sürecin uzamaması ve müvekkillerinin mağdur edilmemesini ümit ettiklerini belirterek, nöbetçi mahkemenin verdiği tutuklama tedbirinin de bir 'mahkumiyet' olmadığını söyledi.



13 yıl önce