|

Üç yeni vakıf üniversitesi kuruldu

Kayseri'de Melikşah Üniversitesi'nin, İzmir'de Gediz Üniversitesi'nin, Gaziantep'te ise Gazikent Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anka
00:00 - 19/08/2008 Salı
Güncelleme: 09:56 - 19/08/2008 Salı
Yeni Şafak
Üç yeni vakıf üniversitesi kuruldu
Üç yeni vakıf üniversitesi kuruldu

Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı'nın Kayseri'de açacağı Melikşah Üniversitesi, Sipahi Eğitim, Sağlık ve Spor Vakfı'nın İzmir'de açacağı Gediz Üniversitesi, Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı'nın Gaziantep'te açacağı Gazikent Üniversitesi'nin kurulmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

5799 ve 5796 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kayseri'de Burç Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Melikşah Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kuruldu. Karara göre üniversite Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik-Mimarlık, Hukuk Fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

İzmir'de ise Sipahi Eğitim, Sağlık ve Spor Vakfı tarafından Gediz Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kuruldu. Üniversite Hukuk, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik Fakültelerinin yanı sıra Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.


Gaziantep'te Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Gazikent Üniversitesi adıyla da başka vakıf bir üniversitesi kuruldu. Bu üniversite, Eğitim, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk Mühendislik-Mimarlık Fakültelerinin yanı sıra Yabancı Diller, Sağlık Bilimleri, Turizm ve Otelcilik Yüksekokullarından ve Rektörlüğe bağlı Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Fen Bilimleri Enstitüsünden oluşacak.

16 yıl önce
default-profile-img