|

Uludağ Üniversitesi'nde toplu istifa

Aa
00:00 - 4/08/2008 Pazartesi
Güncelleme: 15:44 - 4/08/2008 Pazartesi
Yeni Şafak
Uludağ Üniversitesi'nde toplu istifa
Uludağ Üniversitesi'nde toplu istifa

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Tıp FakültesiBaşhekimi Doç. Dr. Kayıhan Pala ile yönetim kurulu, istifa etti.


Pala,görevi bırakmalarının rektörlük seçimi ile ilgili olmadığını söyledi. Pala, yönetim kurulu üyeleri Doç. Dr. Nevzat Kahveci, Doç. Dr. Cüneyt Özakın, Doç. Dr. Ayberk Kurt, Doç. Dr. Sinan Çavun, Prof. Dr. Güldal Güleç ve Prof. Dr. Nizamettin Kılıç ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 8 Mart 2007'de başladıkları görevlerinde, hizmette eşitlik, verimlilik ve kaliteyi göz önünde bulundurduklarını kaydetti.



UÜ Tıp Fakültesi olarak, "ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemi" ve "Joint Commission International (JCI)" akreditasyonu ile üçüncü basamak bir sağlık kuruluşunun hem eşitlik hem verimlilik hem de kalite hedeflerine başarıyla ulaşabileceğini kanıtlamanın haklı gururunu yaşadıklarını söyleyen Pala, görevlerini iyi yaptıkları inancını taşıdıklarını belirtti. "Görevi bırakmamızın rektörlük seçimi ile ilgisi yok" diyen Pala,Rektör Mustafa Yurtkuran'ın verdiği görevi yerine getirdiklerini, onunlabirlikte de hizmet bayrağını devredeceklerini bildirdi.



Rektörlük seçimlerinde Prof. Dr. Merih Yurtkuran'ın en fazla oyualmasına karşın adının YÖK tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'esunulan listede yer almamasına üzüldüklerini anlatan Pala, "Bu durumbizi üzmüştür ama istifamızın bununla ilgisi yok. Rektör MustafaYurtkuran ile birlikte bizim de görevimiz bitmiştir. Bundan sonra akademik alanlarımıza çekilip kendi işlerimizi yapacağız" diye konuştu.Toplantı sırasında üniversite hastanelerinde yaşanan sıkıntılara dadeğinen Pala, en önemli sorunlarının örgütlenme ve çalışan sayısındakiyetersizlik olduğunu bildirdi. Pala, "Ayrıca üniversite hastanelerinde özel hasta muayenesi ve özel ameliyat uygulamasıözellikle yoksul hastaların sağlık hizmetine ulaşmasında eşitsizliklereyol açmaktadır" diye konuştu.

16 yıl önce