|

Ümraniye molotofçuları yakalandı

Cihan
00:00 - 18/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 12:14 - 18/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Ümraniye molotofçuları yakalandı
Ümraniye molotofçuları yakalandı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ümraniye bölgesindeki araç yakma ve korsan gösterilerle ilgisi olduğu belirlenen 7 kişiyi yakaladı. Sorguları tamamlanan zanlıların 7-15 Şubat 2009 tarihleri arasındaki çok sayıda araç yakma eyleminin failleri olduğu belirtildi.

Gözaltına alınan kişilerin 13 Şubat 2009 tarihinde Ümraniye Esenşehir'de 5 aracın ateşe verilmesi, 6 Şubat 2009'da Sarıgazi'de 2 aracın yakılması ve yine Ümraniye'de bir site içindeki 5 aracın ateşe verilmesi olaylarına karıştıkları belirlendi. Yakalanan zanlılardan ikisinin 18 yaşın altında olduğu ifade edildi. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin araç yakma olaylarına karşı ilçe ekiplerinin de desteğiyle bölgesel olarak çalışma yürüttüğü ve bu kapsamda yapılan operasyonda yakalanan zanlıların Ümraniye'deki araç yakma ve korsan gösterilere katıldıkları belirtildi. Yakalanan zanlılardan birinin terör örgütünün Ümraniye sorumlusu, diğerlerinin ise yardımcıları olduğu öğrenildi. Olay yerlerindeki MOBESE kameraları tarafından görüntülenen kişilerin bu sayede kimlik tespitlerinin yapıldığı belirtildi.


Operasyonlarda gözaltına alınan kişilerin evlerinde yapılan aramalarda; molotof kokteylleri ve benzin bidonları ele geçirildi. 15 Şubat 2009 tarihinde düzenlenen operasyonlarla yakalanıp Terör Şube'ye getirilen zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.



15 yıl önce