|

Unutkanların eşyaları kapışıldı

Cihan
00:00 - 8/09/2007 Saturday
Güncelleme: 15:59 - 8/09/2007 Saturday
Yeni Şafak
Unutkanların eşyaları kapışıldı
Unutkanların eşyaları kapışıldı

Açık artırmaya katılan vatandaşlar, satışa sunulan kamera, dizüstü bilgisayar, cep telefonu gibi ürünlerden alabilmek için birbirileriyle kıyasıya fiyat artırma yarışına girdi. Açık artırmada en yüksek fiyat, bin 300 YTL ile hiç kullanılmamış dizüstü bilgisayara verildi.

Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nde unutulan ve bekleme süresi dolan eşyalar, havalimanı işletmecisi TAV Havalimanları Holding tarafından "Bir çocuk da siz okutun, bir kitap da sizden" Kampanyası çerçevesinde geleneksel açık artırma ile satışa sunuldu. Ürünlere büyük ilgi gösteren havalimanı çalışanları, bazı ürünlerin fiyatlarını 10 katına kadar çıkardı. En büyük ilgiyi gören hiç kullanılmamış bir dizüstü bilgisayar, açık artırmanın fiyat rekorunu kırarak bin 300 liraya satıldı.

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde bulunan Akfen Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen açık artırmada; havalimanında unutulan, saatler, cep telefonları, müzik aletleri bilgisayarlar, kameralar, fotoğraf makineleri gibi elektronik eşyalar satıldı. Kıran kırana geçen açık artırmada ürünlerin tamamı satıldı. Vatandaşlar en çok cep telefonları, kameralar ve dizüstü bilgisayarlara ilgi gösterirken en yüksek fiyat, hiç kullanılmamış Acer marka dizüstü bilgisayara verildi. Bilgisayarı açılış fiyatının yaklaşık 13 katını veren Muhittin Gök, "Bilgisayarı oğlum için aldım. Yüksek fiyat verdiğimi biliyorum. Ancak verdiğim paralar öğrencilere burs olarak verilecek. Bu yüzden içim rahat." diye konuştu.

TAV Havalimanları Holding tarafından işletmeye başlandığı süreden bu yana İstanbul Atatürk Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminalleri'nde, 33 bin 221 adet eşya unutuldu. TAV Kayıp Eşya Ofisi'ne ulaşan bu eşyalardan 27 bin 955 adedi sahiplerine teslim edildi. TAV Havalimanları Holding, Atatürk Havalimanı'nı işletmeye başladığı 2000 yılından bu yana "Bir çocuk da siz okutun/Bir kitap da sizden" Kampanyası kapsamında bugüne kadar gerçekleştirilen on bir kermeste elde edilen 158 bin YTL gelir, ihtiyacı olan öğrencilere eğitim desteği veren Türkiye İnsan Kaynakları ve Bilkent Vakfı'na bağışlandı. Bu kermesten de 25 Bin YTL elde edilmesi beklendiği belirtildi.

17 years ago