|

Uşak'ta öğretim üyesine gözaltı

Uşak'ta çete operasyonu kapsamında, Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden bir öğretim üyesi gözaltına alındı.

Aa
00:00 - 21/10/2008 Salı
Güncelleme: 20:39 - 21/10/2008 Salı
Yeni Şafak
Uşak'ta öğretim üyesine gözaltı
Uşak'ta öğretim üyesine gözaltı

Uşak'ta yürütülen çete operasyonu kapsamında, Uşak Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. T.T.'nin gözaltına alındığı bildirildi.

TFF 3. Lig 3. Grup ekiplerinden Uşakspor'un kulüp başkanı ve Uşak Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdurrahman Yavuz'un da aralarında bulunduğu zanlıların sorguları, Uşak Emniyet Müdürlüğünde sürüyor. Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, operasyon çerçevesinde Yrd. Doç. Dr. T.T.'yi de evinde gözaltına aldı. Daha sonra üniversite binasına giden ekipler, T.T.'nin odasında yaklaşık 3 saat arama yaparak, bilgisayar kayıtlarına el koydu.

Uşak ayağı akşam saatlerinde tamamlanan operasyonun, çevre illerde sürdüğü ve gözaltına alınanların sayısının 10'a ulaştığı bildirildi. Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, bugün erken saatlerde, kentte yayınlanan 2 yerel gazetenin sahibi de olan Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Uşakspor Kulübü başkanı Abdurrahman Yavuz ile kimi kulüp yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin ev ve işyerlerine eşzamanlı operasyonlar düzenlemişlerdi. Abdurrahman Yavuz'un yanısıra İ.Ç., M.T., H.D., M.E., S.Ç., C.B., A.U. ve N.V.'yi gözaltına alınmışlardı.

16 yıl önce