|

Uyuşturucu işiymiş

ESP'lilere yönelik silahlı saldırının altında uyuşturucu hesaplaşması çıkması üzerine, Maltepe'de Özel Harekat timlerinin de katıldığı bir şafak operasyonu düzenlendi

Yusuf Doğan
00:00 - 14/08/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 13/08/2013 Salı
Yeni Şafak
Uyuşturucu işiymiş
Uyuşturucu işiymiş

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe'ye bağlı Gülsuyu ve Gülensu Mahallelerinde zehir tacirlerine şafak baskını yaptı. Maltepe'de Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) mensubu 9 kişinin bacağından vurulmasının uyuşturucu hesaplaşması çıkması üzerine, Özel Harekat, Çevik Kuvvet ile Asayiş şubelerine bağlı 400 polisin katıldığı helikopter destekli operasyonda 7 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda bir tabanca ile bir pompalı tüfek ve çok miktarda esrar ele geçirildi. Ele geçirilen ruhsatsız tüfek ve tabanca balistik incelemeleri yapılmak üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Silahların, ESP mensubu 9 kişinin bacağından vurulduğu olaylarda kullanılıp kullanılmadığının balistik inceleme sonucunda ortaya çıkacak.

Saldırılara 1 tutuklama

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Maltepe Gülsüyu Mahallesinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerine yönelik silahlı saldırılara 9 kişinin yaralandığı olaylarla ilgi yürüttüğü soruşturma kapsamında, dün 2 adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Baskında, 1 kişi gözaltına alınırken 5 silah ele geçirildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

11 yıl önce