|

Uyuşturucu tacirlerine darbe

Behçet Oktay'ın ölümünde bir iddia daha ortaya atıldı. Oktay'ın arabasında emekli bir emniyet müdürünün de var olduğu öne sürüldü.

Cihan
00:00 - 25/02/2009 Çarşamba
Güncelleme: 11:52 - 25/02/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
Uyuşturucu tacirlerine darbe
Uyuşturucu tacirlerine darbe

Diyarbakır polisi, silah ve uyuşturucu ticareti yapan çetelere yönelik düzenlediği operasyonlarda 160 kilogram esrar, 100 adet satışa hazır fişek halinde esrar ve 6 tabanca ele geçirdi. Operasyonlar kapsamında 21 kişi yakalandı.

Diyarbakır genelinde 11 ve 25 Şubat günleri batı illerine uyuşturucu madde ticareti yapan 5 ayrı suç organizasyonu ve 2 sokak satıcısına yönelik planlı bir operasyonlar düzenlendi. Bu operasyonlar sonucunda 160 kilogram esrar maddesi, 100 adet satışa hazır fişek halinde esrar ele geçirildi. Operasyon kapsamında yakalanan 16 zanlı adli mercilerce tutuklanarak, cezaevine gönderildi.


Yine Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri, Diyarbakır'da yapılanma ve örgütlenme sürecinde olan suç örgütüne 'Baskın' adlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.


Zanlıların işyerinde ve evlerinde yapılan aramalarda, suç kapsamında kullanılan, 4 adet değişik çap ve markalarda tabanca, 1 adet kuru sıkıdan çevrilme tabanca, 1 adet kuru sıkı tabanca, 7 adet şarjör, 200 adet değişik çap ve markalarda fişek, 2 adet sallama tabir edilen uzun bıçak, 1 adet beysbol sopası ele geçirildi.


Gözaltına alınan 5 kişi, gerekli işlemler yapılarak adli mercilere sevk edildi.



15 yıl önce