|

Uyuyanları saydı salon koptu!

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, katıldığı programda uyuyanları saydı, espriyi patlattı: Kaç kişi uyudu bilmiyorum ama ben bu metni okurken uyudum.

Haber Merkezi
00:00 - 9/02/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:18 - 9/02/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Uyuyanları saydı salon koptu!
Uyuyanları saydı salon koptu!

'Eğitim İşbirliği Protokolü' imza töreninde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın birçok kişinin uyuklamasına yaptığı espirili yorum damgasını vurdu. Avcı, 'Metine bakarak okumak zorunda olduğum için ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben de uyurdum. Dolayısıyla ben herhalde 5-6'yı bulmuşumdur. Burada küçük bir siyasetçi numarası da yaptığımın farkındayım tüm arkadaşlar bir kere alkışlandılar ben şimdi iki kere alkışlanmış olacağım'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Ankara, Gazi, Yıldırım Beyazıt üniversiteleri arasında ''Eğitim İşbirliği Protokolü'' imzalandı. Törene Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Büyükberber, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Metin Doğan ile Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan katıldı.

AMA ALKIŞ KUVVETLİYDİ

Toplantı sürecine ilişkin Bakan olarak değil iletişimci olarak gözlemlerini paylaşmak istediğini belirten Avcı, Kamil Aydoğan'ın konuşmasının sonunda salonda uyuyanların sayısının 3 olduğunu ve bunların alkışla sıfırlandığını belirterek, ''Erkan Bey 3,5-4 arasında bitirdi. Ama alkış kuvvetliydi. Sıfırla teslim aldı Süleyman Bey, 2 ile teslim etti. Metin Beyinkini sayamadım çünkü hemen bana geldi sıra. Ben konuşurken kaç kişinin uyuduğunu bilmiyorum ama bu metinle doğrusu ben uyurdum. Dolayısıyla ben herhalde 5-6'yı bulmuşumdur'' dedi.

Üniversiteler liderlik yapsın algı değişsin

Bakan Avcı, üniversitelerle yapılacak işbirliğinin, yüksek öğretim ve eğitim kurumlarının deneyim ve bilgi paylaşımı ile üretilen bilgi, insan kaynağı ve fiziki imkanlardan müşterek faydalanılmasını öngördüğünü ifade etti. 'Birlikte yapılan çalışmalar, eğitim kademeleri arasında ilişki ve etkileşimin artışına, eğitim süreçlerine bütüncül yaklaşılmasına ve sonuçta ülkemizin nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine hizmet edecek.' diyen Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: 'Üniversitelerimizin toplumsal sorumluluk anlayışıyla eğitimde liderlik yapması ve inisiyatif almasının bulundukları çevrede toplumsal algının hızla değişimine de hizmet edeceğine inanıyorum.'

Üniversiteler ve okullar ortak etkinlik düzenleyecek

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, üniversitelerle imzaladıkları protokolle öğretmenlik uygulamalarının daha etkin hale getirilmesinde hizmet içi eğitimler kapsamında üniversite öğrencileri ve Bakanlığa bağlı okullardaki öğrenciler arasında sosyal etkinlikler düzenlemeyi amaçladıkları söyledi. Avcı'nın konuşmasının ardından üniversiteler ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında işbirliği protokolü imzalandı.


11 yıl önce