|

Üzmez'in tahliye talebine ret

Bursa'da, "küçük yaşta çocuğa cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından geçen duruşmada tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, karar öncesi son kez hakim karşısına çıktı. Cumhuriyet savcısının mütalaasında 30 yıla kadar hapsini istediği Üzmez'in tahliye talebi reddedildi.

İha
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 15:46 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
Üzmez'in tahliye talebine ret
Üzmez'in tahliye talebine ret

14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismar suçundan ikinci defa tutuklanan yazar Hüseyin Üzmez, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün bir kez daha hakim karşına çıktı. Mütalaasını mahkemeye sunan savcı, sanık Üzmez'in 30 yıla kadar hapsini talep etti. Savcı, cinsel istismara yardımcı olduğu iddiasıyla yargılanan anne L.Ç.'nin ise beraatini talep etti.

Üzmez, savunmasında, "Arap'ın derdi kırmızı pabuç. Beni tahliye edin, suçlu bulursanız daha sonra bin yıl verin. Ben avukatlarımın konuşmasına katılmıyor, kendim savunma yapmak istiyorum. Onların savunmalarını duymuyorum çünkü kulaklarım işitmiyor. Cezaevinde olduğum için 20 yaşındaki karım 3 kez intihara teşebbüs etti. Çileyi çeken benim. Tutuklu olan benim. Orada yatan benim. Bana, beni tahliye edip etmediğinizi söyleyin. Kız beni dedesi olarak biliyordu. Ben asla öyle bir şey yapmadım" dedi.

Mahkeme Üzmez'in tahliye talebini reddederken, duruşmayı karar için ileri bir tarihe erteledi.

Öte yandan B.Ç.'nin anneannesi görüntü alan gazetecilere tepki gösterdi.

15 yıl önce