|

Vahşet

Van'ın Erciş ilçesinde ihbar üzerine bir evde arama yapan jandarma ekipleri, başları taşla ezildikten sonra bıçakla öldürülen hamile bir anne ve 4 çocuğunun cesediyle karşılaştı

00:00 - 10/11/2010 Wednesday
Güncelleme: 02:35 - 10/11/2010 Wednesday
Yeni Şafak
Vahşet
Vahşet

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağı beldesindeki bir evde anne ve 4 çocuğunun cesedi hunharca katledilmiş bir halde bulundu. Alınan bilgiye göre, Çelebibağı beldesinde tek katlı, 3 odalı evde yaşayan Saide Aslan ile 4 çocuğundan gün boyu haber alamayan komşuları, evden yayılan koku üzerine, durumu Çelebibağı Jandarma Komutanlığına bildirdi. Olay yerine giden güvenlik güçleri, yaptığı incelemede, evdeki bir odada bulunan yatakta, yürüme engelli olduğu öğrenilen Sinan Aslan'ın cesedi ile karşılaştı.

ÖLDÜRÜLEN ANNE HAMİLEYMİŞ

Evdeki diğer bölmeleri de inceleyen ekipler, anne Saide Aslan'ın cesedini yatak odasının kapısında, çocukları Mevlüt, Pınar ve Fatma'nın cesedini ise yataklarında buldu. Cumhuriyet Savcısı'nın olay yerinde yaptığı incelemede, evdeki odalarda aşırı derecede kan izine rastlanırken, anne ve çocukların gece yattıkları sırada, vücutlarına ve başlarına aldıkları taş ve bıçak darbeleriyle öldürüldüğü saptandı. Öldürülen kadının hamile olduğu da öğrenildi.

KATİLLER TANIDIK OLABİLİR

Evde boğuşma izine rastlayan ve yatak odasındaki soba borularının devrildiğini belirleyen ekipler, savcının yaptığı olay yeri incelemesinin ardından cenazeleri morga kaldırdı. Van İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince evde başlatılan inceleme sürüyor. Evin kapı ve pencerelerinde yapılan ilk incelemede herhangi bir zorla olmadığını tespit eden güvenlik güçleri cinayetin ailenin tanıdığı kişi yada kişilerce işlenmiş olabileceği üzerinde duruyor.


Baba İstanbul'da inşaat işçisi

Olay yerine giden Kaymakam Ramazan Fani, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhuriyet savcısının gerekli tahkikatı yaptığını belirterek, 'Şu an için hangi gerekçeyle böyle bir cinayet işlendi, böyle bir katliam yapıldı bilmiyoruz. Adli tıp ve Cumhuriyet savcımızın yaptığı tahkikat neticesinde ne gerekçeyle işlendiğini öğreneceğiz' dedi. Bu arada öürülen çocukların babası Burhan Aslan'ın İstanbul'da inşaat işçisi olarak çalıştığı belirtildi.



13 years ago