|

Van Özalp'ta sel

Aa
00:00 - 24/07/2009 Cuma
Güncelleme: 09:10 - 24/07/2009 Cuma
Yeni Şafak
Van Özalp'ta sel
Van Özalp'ta sel

Van'ın Özalp ilçesinde aşırı yağıştan sonra oluşan   selde ev ve iş yerlerini su bastı, ekili alanlar zarar gördü. Alınan bilgiye göre, Özalp ilçesinde etkili olan yağışlar hayatı felç etti. Yağışlardan dolayı oluşan sel suları özellikle zemin kattaki ev ve iş yerlerine doldu.Sel sularından bazı mahallelerde yollar tahrip olurken, Sağlık Ocağı, Askerlik Şubesi ile Devlet Hastanesi Acil Servisi de sel suları altında kaldı.

Özel İdare ve Belediyeye ait iş makineleriyle selden etkilenen yerlerde çalışma başlatırken, vatandaşlar da sular altında kalan ev ve iş yerlerini kendi imkanları ile boşaltmaya çalıştı. 

Hacıali, Emek, Boyaldı, Dorutay, Günyüzü köylerinde de ekili araziler, bağ ve bahçeler ve bazı evler selden hasar gördü.

Özalp Kaymakamı Hüseyin Demirbaş, sağanak yağışın ardından bazı köylerle ve ilçe merkezinde su baskınlarından dolayı hasar meydana geldiğini belirterek, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu söyledi.

Demirbaş, 'sel baskınları ile ilgili olarak gerekli önlemleri aldık. Ekiplerimiz seferber durumda. Emek köyü göletinde taşma tehlikesi mevcut. Şu anda gerekli tedbirleri aldık. İlçe merkezinde bazı ev ve iş yerleri sel sularından etkilendi. Gerekli hasar tespit çalışmaları yapılacaktır' dedi.

15 yıl önce