|

Varilden ceset çıktı

Tekirdağ'da 8 yıldır haber alınamayan Hüseyin Özcan'ın cesedi, yakın arkadaşı Hasan C.'nin taşınırken ev sahibine bıraktığı varilin içinden çıktı. Hasan C. kiraladığı araçtaki GPS cihazının sinyali sayesinde Lapseki'de yakalandı

Aa
00:00 - 25/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 03:03 - 25/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Varilden ceset çıktı
Varilden ceset çıktı

Tekirdağ'da 2004 yılından bu yana kayıp olan kişinin cesedi, bir varilin içinde bulundu. Değirmenaltı Mahallesi'nde Aydoğan Ermiş'e ait evde bir süre kiracı olarak oturan Hasan C. daha sonra Çanakkale'ye taşındı. Kiracısının boşalttığı evi kontrol eden ev sahibi Ermiş, Hasan C.'nin bıraktığı üzeri sacla kapalı varili bahçede kullanmak üzere Barbaros beldesindeki yazlığına götürdü. Ermiş, kapağını açamadığı varili hurdacıya sattı. Hurdacı ise içerisinde kötü kokular geldiğini fark ettiği varili Ermiş'e iade etti. Varilden gelen kokudan şüphelenen Ermiş durumu jandarmaya bildirdi.

JANDARMA CESEDİ ÇIKARDI

Jandarma ekiplerince yapılan kontrollerde varilde bir erkek cesedi bulundu. Yapılan araştırmada cesedin Hüseyin Özan'a ait olduğu belirlendi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Hasan C.'nin kiraladığı bir otomobille Lapseki'ye giden feribotta olduğunu araçtaki GPS'ten tespit edildi. Bunun üzerine düzenlenen operasyonda Hasan C, feribotla gittiği Lapseki'de limanda gözaltına alındı. Lapseki Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen H.C, Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. H.C. buradaki işlemlerinin ardından tutuklanarak 'Kasten adam öldürmek' suçlamasıyla cezaevine gönderildi. Varil içindeki ceset ise incelemelerin ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

TERKETTİĞİNİ ZANNETMİŞ

Öldürülen Hüseyin Özan'ın Tekirdağ'da yaşayan eşi Zeynep Özan'ın jandarmadaki ifadesinde, eşinin 2004'ten bu yana kayıp olduğunu söylediği öğrenildi. Zeynep Özan, eşi Hüseyin Özan'ın kendisini terk ettiğini ve yurt dışına yerleştiğini düşündüğünü ifade ettiği bildirildi. Ev sahibi Ermiş ise Hasan C'nin iyi niyetli bir insan olduğunu belirterek, 'Kendisinden böyle bir olayı hiç beklemiyordum. Kimseye zararı yoktu. Kendi halinde birisiydi' dedi.



12 yıl önce