|

Veliler, çocuklarının kayıtlarını ne zaman öğrenecek?

Cihan
00:00 - 2/06/2009 Salı
Güncelleme: 18:14 - 2/06/2009 Salı
Yeni Şafak
Veliler, çocuklarının kayıtlarını ne zaman öğrenec
Veliler, çocuklarının kayıtlarını ne zaman öğrenec

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim birinci sınıflara kayıtların, velilerin internetten form doldurma, okula başvurma, ön kayıt yaptırma, kayıt parası yatırma gibi herhangi bir işlem yapmasına gerek kalmadan, adres ve TC kimlik bilgileri doğrultusunda sistem tarafından otomatik olarak yapılacağını bildirdi.



Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, veliler çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran'dan sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın okuldan sorarak öğrenebilecek. Milli Eğitim Bakanlığı, okul kayıtlarına ilişkin yanlış anlaşılmaları gidermek üzere bir açıklama yaptı. 2009-2010 eğitim -öğretim yılında resmi ilköğretim okullarının birinci sınıflarına kayıtların önceki yıllardan farklı olarak bazı yeniliklerle yapılacağına dikkat çekilen açıklamada; " E-Devlet uygulamaları kapsamında, Ulusal Adres Veri Tabanındaki adres bilgileri ve birinci sınıfa kayıt olacak çocukların T.C.Kimlik numaralarının İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kurulan öğrenci yerleştirme komisyonlarının okul adres eşleştirmeleri neticesinde sistem tarafından öğrenciler okullara otomatik olarak yerleştirilecektir. " denildi. Kayıt işlemlerinin 1 Haziran'dan itaberen başladığı hatırlatılan açıklamada, "Velilerimiz çocuklarının hangi okula kaydedildiğini 29 Haziran 2009 tarihinden sonra veli bilgilendirme sisteminden veya evlerine en yakın ilköğretim okulundan sorarak öğrenebilecektir.




Okulların açılmasıyla birlikte de veli çocuğunu okula gönderecektir." ifadelerine yer verdi. Açıklamada, bu sayede E-Okul sistemi tarafından tüm öğrencilerin, adreslerinin bulunduğu en yakın ilköğretim okuluna kayıt yaptırmış olacağı kaydedildi. Öğrencilerin adres bilgileri doğrultusunda ismi çıkan okula gidip ders başı yapacağı belirtilen açıklamada; öğrencinin isminin çıkmasının aynı zamanda kayıt belgesi anlamına geleceği, bunun dışında herhangi bir işlem yapmaya gerek bulunmadığı aktarıldı. Açıklamada, herhangi bir karşıklık çıkması durumunda, kayıt ve nakillerde ulusal adres veri tabanındaki adres bilgilerinin esas alınacağı kaydedilerek, "Velilerimize kolaylık sağlanılması ve adresin doğruluğunu tespit açısından okul yönetimleri tarafından elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi, kira sözleşmesi veya tapu kaydı gibi belgeler istenebilecektir." denildi. Sistemde okula yerleştirilen şehit ve muharip gazi çocukları ile özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin, velilerinin talep etmesi halinde istedikleri okula kayıtlarının daha sonra nakil yoluyla yapılabileceği aktarıldı. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Özetle, velilerimiz kayıt için gerek internetten form doldurulması, gerekse okula başvurması önkayıt yaptırması, kayıt parası yatırması gibi herhangi bir işlem yapmayacak, adres ve T.C.Kimlik bilgileri doğrultusunda çocuklar sistem tarafından okullara kayıt edilecektir."


15 yıl önce