|

Veliler imza toplamış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde2 aylık bebeğini ölüme terk eden öğretmen Seçil M.D.'den velilerin de şikayetçi olduğu ortaya çıktı. Veliler, öğretmenin tavırlarını garip bulduklarını belirterek, 'sürekli panik içindeydi' dedi.

Ayfer Mallı
00:00 - 23/10/2013 Çarşamba
Güncelleme: 23:04 - 22/10/2013 Salı
Yeni Şafak
Veliler imza toplamış
Veliler imza toplamış

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde evde tek başına bıraktığı 2 aylık bebeğinin açlık ve susuzluktan ölmesine neden olan öğretmen anne Seçil M.D.'den velilerin de yaka silktiği öğrenildi. Okul müdürüne yaptıkları şikayetten sonuç alamayan bazı velilerin de Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduğu ortaya çıktı. Rheinland Pfalz İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Seçil M.D.'nin öğrencilere karşı tavırları ve aşırı dikkat çeken giyimi nedeniyle veliler tarafından istenmediği ortaya çıktı.

VELİLER İMZA TOPLADI

Velilerden Nilgün Ünal, Seçil M.D.'den sürekli şikayetçi olduklarını belirterek şunları söyledi: 'Çocuğumun öğretmeniydi. Başka bir sıkıntı yaşadığını duymuştuk. O yüzden doğal olarak istemedik. Kendi aramızda imza topladık. Fakat ciddiye alınmadı. Öğretmen değiştirmek istedik. Bu da mümkün olmadı. Mecburiyetten çocuğumuzu göndermek zorunda kaldık. Ama hep bir tedirginliğimiz vardı. Tavırları normal değildi. Sürekli panik içersindeydi, çok sabırsızdı.' Seçil M.D.'nin giyim kuşamını hiç beğenmediklerini de ifade eden Ünal, 'Bu durumu müdüre yansıttık. O da 'sıkıntı olursa gereğini yaparız' dedi. Bana kalsa çocuğumu o öğretmenden hemen alacaktım ama öyle bir şansım olmadı' dedi.

MÜFETTİŞLER UYARDI

Çocuğu ana sınıfında olan Sultan Acar da, şunları anlattı: 'Kapı komşumun oğlu ve kızının öğretmeniydi. Öğretmen hakkında Milli Eğitim'e şikayette bulundular. Müfettişler geldi, öğretmeni uyardılar. Ayrıca müdür de uyardı. Sürekli geç geliyordu. Sınıf ve çocuklarla bir alakası yoktu. Bütün sınıf çocuklarını alıp başka bir sınıfa vermek istiyorlardı. Milli Eğitim Müdürlüğü gönderdiği için müdür uyarıda bulunuyordu. Yapacak bir şey yoktu. Çocuklara karşı sevgisizliği vardı. Ağlayan çocuklara sert tepkiler veriyordu.'

Bir öğretmenin örnek olması gerektiğini söyleyen öğrenci velilerinden Süleyman Uzuntürk de 'Haberleri duyunca üzüldük bu duruma. Yerine başka bir öğretmen görevlendirildi ve içimiz rahat etti' dedi.

Bebek ortada kaldı

Annesi tarafından evde yalnız bırakılması sonucu açlık ve susuzluk nedeniyle ölen 2 aylık bebeğin cenazesi ortada kaldı. Halen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde bekletilen cenazeyi teslim almak için henüz başvuruda bulunan olmadı. Cenazenin defnedileceği yere ilişkin soruşturmayı yürüten savcının anne S.M.D'nin görüşüne başvuracağı öğrenildi. Gölcük Belediyesi yetkilileri, bebeğin cenazesinin, kimsenin sahip çıkmaması durumunda kimsesizler mezarlığına defnedileceğini bildirdi. Öğretmen anne S.M.D'nin bebeğini 1 kilo 700 gram ağırlığında Gölcük Devlet Hastanesinde dünyaya getirdiği bebeğini, rahatsızlığı nedeniyle Gebze'deki özel bir hastanede uzun süre yoğun bakımda tuttuğu öğrenildi.

BAKICI MI VARDI

Öte yandan, bebeğin ölümüne ilişkin soruşturma sürüyor. Polis, öğretmen annenin doğum yaptıktan sonra okula gittiği göz önüne alınarak bebeğe kimin baktığı sorularına da cevap ararken, komşularının zaman zaman evde bir başka kadını daha gördüklerine ilişkin ifadeleri üzerine araştırma yoğunlaştırıldı. Zanlı öğretmenin sorgusunda, 'Bebeği Hale diye bir arkadaşıma bıraktım. Anahtarı da ona verdim. O gelip ara sıra bakacaktı' ifadesinden yola çıkan uzman dedektifler, şu ana kadar bahsi geçen kadına ulaşamadılar.

Olayı duyan ailesi evi terk etti

Seçil M.D.'nin Hatay'ın Erzin ilçesinde oturan ailesi de sır oldu. Emekli öğretmen olan baba 60 yaşındaki Caner D. ile anne Sultan D.'nin, olayın duyulmasının ardından evi terk ettiği ortaya çıktı. Bilgi almak için ailenin oturduğu eve giden gazeteciler, evin boş olduğunu gördü. Kendi hallerinde bir hayat yaşayan ailenin komşularıyla ilişkilerinin iyi olmadığı iddia edildi.

Fatma Şahin el koydu

Türkiye'nin gündemine oturan bu kan donduran olaya devlet el koydu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin kişisel twitter adresinden 2 aylık bebeğin ölümüyle ilgili şunları söyledi: 'Gölcük'teki olay kabul edilebilir değil. İnsanın içini acıtıyor. İyi, hassas bir inceleme gerekiyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak incelememizi yapacağız. Annenin psikolojisini değerlendireceğiz. Sosyal hizmet uzmanlarımız konuyu araştıracaklar.'


10 yıl önce